πόλεμος Ισραήλ με Χαμάς
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρομερό σχέδιο της Χαμάς για παγίδευση του ισραηλινού στρατού σε έναν "βάλτο" γεμάτο απειλές-Βαρύ το τίμημα της εισβολής;

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έχει προετοιμαστεί για έναν μεγάλο εξουθενωτικό πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ πιστεύει πως μπορεί να αντισταθεί για τόσο μεγάλο διάστημα έναντι της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης που θα αναγκάσει την Ιερουσαλήμ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός. Αυτό αποκάλυψαν δύο πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με την ηγεσία της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά την Γάζα, κατέχει αποθέματα όπλων, πυραύλων, τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, σύμφωνα με ανώνυμες αναφορές ανθρώπων. Η ομάδα πιστεύει πως οι χιλιάδες μαχητές της θα μπορέσουν να επιβιώσουν για μήνες στα υπόγεια τούνελ που βρίσκονται κάτω από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ σκοπεύουν να πλήττουν τις ισραηλινές δυνάμεις με τακτικές αστικού ανταρτοπόλεμου, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters.

Τελικώς, η Χαμάς ευελπιστεί πως η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ θα οδηγήσει στο τέλος της πολιορκίας της Γάζας, μιας και οι απώλειες των αμάχων έχουν ήδη κορυφωθεί και η πίεση για κατάπαυση του πυρός γίνεται ένα στενό κολάρο στον λαιμό του Τελ Αβίβ. Η Χαμάς θεωρεί επίσης πως εκτός από κατάπαυση του πυρός τα δύο στρατόπεδα θα συμφωνήσουν μία ανταλλαγή ομήρων, συγκεκριμένα των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται σήμερα στη Γάζα για φυλακισμένους Παλαιστίνιους.

Μακροπρόθεσμα ο στόχος της Χαμάς είναι να τελειώσει τον αποκλεισμό διάρκειας 17 ετών του Ισραήλ στη Γάζα, όπως επίσης να σταματήσει την επέκταση του εβραϊκού κράτους και τις ισραηλινές βιαιότητες έναντι μουσουλμάνων στην χώρα.

«Η αποστολή της καταστροφής της Χαμάς δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί» δήλωσε ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Ιορδανίας, προετοιμάζοντας τον κόσμο για έναν μακρύ πόλεμο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτίμησαν στο παρελθόν πως μία τέτοια επιχείρηση αφανισμού της Χαμάς θα διαρκούσε ολόκληρους μήνες.

«Πλήρως Προετοιμασμένη» η Χαμάς

Ο Αντίμπ Τσιαντέχ, ένα Παλαιστίνιος ειδικός σε διεθνή θέματα στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ που έχει μελετήσει καλά την Χαμάς, δήλωσε πως η ομάδα είχε είδε έτοιμο ένα σχέδιο μακροχρόνιο πολέμου, ένας πόλεμος που θα ακολουθούσε σίγουρα μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ειδικοί από την Ουάσιγκτον αναμένουν πως η Χαμάς θα προσπαθήσει να καθυστερήσει τις ισραηλινές δυνάμεις σε μάχες δρόμο με δρόμο, στοχεύοντας στο να προκαλέσει όσες περισσότερες στρατιωτικές απώλειες μπορεί στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι από την άλλη δηλώνουν σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τακτικές ανταρτοπόλεμου της Χαμάς, όπως επίσης και να υποστούν την παγκόσμια κριτική για την επίθεσή τους στη Γάζα.

Τέλος να σημειώσουμε πως η Χαμάς λέγεται πως διαθέτει περίπου 40 χιλιάδες μαχητές, οι οποίοι μπορούν να κινηθούν στην περιοχή μέσω ενός μεγάλου δικτύου υπόγειων τούνελ μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων και βάθους έως και 80 μέτρων κάτω από την γη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές