το Ισραήλ απέλασε χιλιάδες Παλαιστίνιους πίσω στη Γάζα
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Αυτή είναι μόνο η αρχή! Το Ισραήλ απέλασε χιλιάδες Παλαιστίνιους εργάτες-σκλάβους στέλνοντάς τους στο "στόμα του δράκου" τη Γάζα

Σύμφωνα με αναφορές των τελευταίων λεπτών, το Ισραήλ έστειλε σήμερα Παρασκευή χιλιάδες Παλαιστίνιους πίσω στην εμπόλεμη Γάζα, αφού ακολουθεί μία νέα πολιτική η οποία στόχο έχει να «ξεφορτωθεί» το κράτος εργάτες και γενικά υπαλλήλους χειρωνακτικών εργασιών από την επικράτειά του. Στο παρελθόν το εβραϊκό κράτος είχε επιτρέψει σε αρκετούς Παλαιστίνιους να δουλεύουν εντός του Ισραήλ και στην Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα όμως μεγάλος αριθμός εργατών επέστρεψε μέσω του περάσματος Karem Abu Salem, το οποίο στο Ισραήλ αποκαλείται Kerem Shalom. Το εν λόγω πέρασμα βρίσκεται ανατολικά του περάσματος Ράφα. Το πέρασμα Ράφα είναι το διασημότερο πέρασμα, μιας και βρίσκεται μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου. Βέβαια έχει αποτελέσει στόχος ισραηλινών τζετς και αρμάτων μάχης.

«Τους υπηρετούσαμε, δουλεύαμε για αυτούς... σε σπίτια, σε εστιατόρια και σε μαγαζιά και ως αντάλλαγμα παίρναμε τους χαμηλότερους μισθούς... και παρόλα αυτά μας εξευτέλισαν» δήλωσε ο Τζαμάλ Ισμαήλ (Jamal Ismail), ένας εργάτης από την δομή φιλοξενίας προσφύγων Maghazi στην κεντρική Γάζα.

Το Ισραήλ στο παρελθόν είχε εγκρίνει περισσότερες από 18 χιλιάδες άδειες, επιτρέποντας σε Παλαιστίνιους από τη Γάζα να περάσουν στο Ισραήλ και στην ισραηλινού ελέγχου Δυτική Όχθη για να πιάσουν δουλειά σε τομείς όπως τον γεωργικό ή τον κατασκευαστικό.

Ωστόσο φαίνεται πως το εν λόγω σύστημα για την πρόσληψη Παλαιστίνιων έχει εγκαταλειφθεί τελείως από τότε που ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του στην Λωρίδα της Γάζας. Όχι μόνο η πολιτική αυτή εγκαταλείφθηκε αλλά έγινε και απέλαση αμέτρητων Παλαιστίνιων, γεγονός που μπορεί να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα όσο η σύρραξη κλιμακώνεται.

Βίντεο δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους να φτάνουν στην Γάζα με τα πόδια, ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές προτείνουν πως σήμερα πέρασαν τα ισραηλινά σύνορα περισσότεροι από 7 χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς κρατήθηκαν από το Ισραήλ και πόσοι εκδιώχθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο αυτή φαίνεται να είναι μόνο η αρχή της εφαρμογής της απόφασης του Ισραήλ» δήλωσε η ισραηλινή μη κερδοσκοπική οργάνωση Gisha.

Κάποιοι από τους Παλαιστίνιους εργάτες που πέρασαν στον παλαιστινιακό θύλακα φαίνεται να δήλωσαν ότι συλλήφθηκαν και και βασανίστηκαν από τις ισραηλινές αρχές μετά την επίθεση της Χαμάς στη χώρα στις 7 Οκτωβρίου.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί είναι αυτοί που ένιωσαν ότι «ελευθερώθηκαν» από τους Ισραηλινούς, ενώ αρκετοί άλλοι ένιωσαν προδομένοι μιας και δούλευαν σκληρά για αυτούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...