Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό σχέδιο εξίσωσης του Ισραήλ με την τρομοκρατία! "Η κυβέρνηση Νετανιάχου υπέγραψε συμβόλαια με τρομοκράτες του ΡΚΚ για να πολεμήσουν κατά της Χαμάς "

Η Τουρκία είναι γνωστό πλέον σε όλο τον κόσμο ότι στηρίζει ολοκληρωτικά την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, την οποία ο Ερντογάν ονόμασε "απελευθερωτική" στον πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ, το οποίο όπως και τον Πρωθυπουργό του Νετανιάχου αποκάλεσε "τρομοκράτες".

Τουρκικό ΜΜE: "Το Ισραήλ υπέγραψε συμβόλαια με τρομοκράτες του ΡΚΚ για να πολεμήσουν κατά της Χαμάς"

Σε ανάλογο  μήκος κύματος τουρκικό ΜΜΕ σε άρθρο του,  αναφέρει ότι το  Ισραήλ προσφέροντας χιλιάδες δολάρια στο PKK το καλεί να πολεμήσει κατά των Παλαιστινίων, επισημαίνοντας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σκοπεύοντας να τα χρησιμοποιήσει σε σήραγγες της Χαμάς, το Ισραήλ προσφέρει στους τρομοκράτες του ΡΚΚ 2.200  δολάρια για να ενταχθούν στην πρώτη γραμμή στον παράνομο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων με χιλιάδες τρομοκράτες και μισθοφόρους που έχουν ήδη μεταφερθεί στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ πρόκειται να δώσει 2 χιλιάδες 200 δολάρια σε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας PKK που θα πολεμήσουν για λογαριασμό του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, αποκάλυψαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με πηγές, η ισραηλινή κυβέρνηση συνήψε συμβόλαιο με τρομοκράτες του PKK, με τους οποίους συμφώνησαν σε μισθό 9 χιλιάδων ισραηλινών σέκελ (2 χιλιάδες 200 δολάρια) και  επιπλέον 25000  δολαρίων αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού.

Μαζί με το PKK  φέρεται πως θα ενεργήσουν μισθοφόροι και Περμεργκά του Βορείου Ιράκ

Το Ισραήλ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τρομοκράτες του PKK στη χερσαία επίθεση στη Γάζα, καθώς δεν θέλει να στείλει δικούς του στρατιώτες στις σήραγγες της Χαμάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν 2.000 τρομοκράτες και μισθοφόροι από την Ευρώπη, το Ιράκ, τη Συρία και τις ΗΠΑ έχουν μετακινηθεί στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυνάμεις Πεσμεργκά από το βόρειο Ιράκ έχουν επίσης σταλεί στις πρώτες γραμμές του Ισραήλ.

Η σχέση μεταξύ του Ισραήλ και του PKK, καθώς και των δυνάμεων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του αποτυχημένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Μασούντ Μπαρζανί το 2017 ήταν το Ισραήλ.

Οι Εβραίοι Κούρδοι και η στρατολόγηση στο Βόρειο Ιράκ

Ενώ ιδρύθηκε το Ισραήλ, πολλοί Εβραίοι Κούρδοι μετανάστευσαν στην Παλαιστίνη. Αυτή τη στιγμή ζουν περισσότεροι από 200.000 χιλιάδες Εβραίοι Κούρδοι στο Ισραήλ.

Ο Μίκυ Λέβι, ο οποίος είχε εκλεγεί κάποτε Πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου, είναι ένας από αυτούς.

Εν τω μεταξύ, στις περιοχές Barzani και Talabani, γίνονται εκκλήσεις για στρατολόγηση μαχητών για να πολεμήσουν υπέρ του Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί οργανισμοί έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες δραστηριότητες.

Μεταξύ αυτών είναι η «Ένωση Κουρδοϊσραηλινής Φιλίας» που ιδρύθηκε από τον Μορντεχάι Ζακέν, το «Κουρδικό Ινστιτούτο» και η οργάνωση «Ισραηλινοί Εβραίοι Κούρδοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από πηγές πεδίου, ισραηλινές οργανώσεις διαπραγματεύονται με τους Πεσμεργκά για να στείλουν Κούρδους από το βόρειο Ιράκ στο Ισραήλ, υπενθυμίζοντάς τους την υποστήριξη που τους παρείχε το καθεστώς του Τελ Αβίβ από το 1958.

Στο Ayn al-Arab, ένας Ισραηλινός Συνταγματάρχης και η ομάδα του από επτά άτομα διεξάγει δραστηριότητες για να βρει ανθρώπους με εμπειρία στον αστικό πόλεμο.

Στους μαχητές που στρατολογήθηκαν από το Ιράκ και τη Συρία δόθηκαν ταυτότητες ισραηλινής υπηκοότητας.

Αυτοί στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ με τρία αεροπλάνα. Η τελευταία πτήση απογειώθηκε στις 29 Οκτωβρίου. Οκτώ από αυτούς που έστειλε το Ισραήλ στο μέτωπο σκοτώθηκαν στις πρόσφατες συγκρούσεις.

Τέως βουλευτής HDP: "Αυτοκτονία για το PKK η στήριξη στο ισραήλ"

Ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος του HDP Ayhan Bilgen περιέγραψε την υποστήριξη που δόθηκε στο Ισραήλ από το PKK και άλλες κουρδικές δομές ως "αυτοκτονία".

«Είναι προφανές ότι προσπαθούν να κάνουν τους Κούρδους εταίρους με το Ισραήλ», είπε ο τέως Κούρδος βουλευτής. «Το λέω πολύ ξεκάθαρα, η θέση των Κούρδων σε αυτόν τον πόλεμο είναι στο πλευρό του λαού της Γάζας και της Παλαιστινιακής αντίστασης».

Προειδοποίησε ότι οι Κούρδοι, που πλευρίζουν το Ισραήλ κατοχής, θα γίνουν νέος στόχος στον ισλαμικό κόσμο μαζί με το Ισραήλ. Σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ δεν θα δίσταζε να επιφέρει στους Κούρδους την ίδια βαρβαρότητα που έκανε στην Παλαιστίνη, εάν τα συμφέροντα συγκρούονταν.

"Οι Κούρδοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα μιας μεγάλης γενοκτονίας και εξορίας. Η συνεργασία με το Ισραήλ δεν θα προσφέρει κανένα πλεονέκτημα στους Κούρδους. Για το Ισραήλ, οι ζωές, ο πολιτισμός, η γη και η ιστορία των Κούρδων δεν είναι πιο πολύτιμες από τις ζωές των Παλαιστινίων. Οι Κούρδοι μπορούν να επιτύχουν ιστορικά κέρδη μόνο με το να σταθούν στο σωστό μέρος. Αυτό το μέρος σίγουρα δεν είναι δίπλα στο Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι ήδη ο απόλυτος χαμένος αυτού του πολέμου.Συνεργασία με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη παγκόσμια δύναμη, ειδικά το Ισραήλ , είναι μια ιστορική καταστροφή».

Ο Κούρδος τραγουδιστής και ηθοποιός Idan Amedi, ο οποίος παίζει στην τηλεοπτική σειρά του Netflix "Fauda", ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε οικειοθελώς στον ισραηλινό στρατό και μοιράστηκε εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εικόνες του Amedi που καλεί τους Κούρδους σε πόλεμο μεταδίδονται στην ισραηλινή τηλεόραση. Εν τω μεταξύ, ο Ντουράν Καλκάν, ένας από τους αρχηγούς του PKK στο Καντίλ, κατηγόρησε τη Χαμάς και έκανε προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ "

Ύπουλο τουρκικό σχέδιο

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι με το δημοσίευμα αυτό επιχειρείται  να πεισθεί η διεθνής κοινότητα ότι στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, ότι το πρώτο τάχα θα χρησιμοποιήσει μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, σε μια προσπάθεια να του  δοθεί ο χαρακτηρισμός χώρας τρομοκράτη, που της απέδωσε αυθαίρετα και ανυπόστατα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σημειωτέον ότι η Τουρκία είναι εκείνη που έχει στρατολογήσει τρομοκράτες Ισλαμιστές του ISIS "βαφτίζοντάς τους" Συριακό στρατό της αντιπολίτευσης, ενώ είναι εκείνη που έδινε και δίνει στέγη σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς, χορηγώντας τους τουρκικά ονόματα και διαβατήρια για να δρούν ανενόχλητοι και να ανήκουν τραπεζικούς λογαριασμούς διακίνησης χρημάτων υπέρ της τρομοκρατικής τους οργάνωσης.

Τέλος αποσκοπεί η Τουρκία να  χρησιμοποιήσει ως επίφαση αυτό για να χτυπήσει μελλοντικά όχι μόνο το PKK αλλά και τους Κούρδους Πεσμεργκά και αυτούς της Βόρειας Συρίας, που λόγω καταγωγής στέκονται στο πλευρό των Εβραίων Κούρδων συγγενών τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ