Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

ΝΑΤΟϊκά όπλα από την Ουκρανία στα χέρια της Χαμάς- Τα στρατηγικά ουκρανικά λιμάνια, η συμφωνία για τα σιτηρά & το "κόλπο γκρόσο" Ζελένσκι

Αραβικές στρατιωτικές πηγές μοιράζονται ευρέως νέο βίντεο που φέρεται να δείχνει δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε υπηρεσία με μαχητές της Χαμάς. Στα πλάνα διακρίνονται αμερικανικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων M136 και M141, καθώς και σουηδοβρετανικοί ATGM NLAW. Υπάρχουν όλο και λιγότερες αμφιβολίες ότι τα ξένα όπλα έπεσαν στα χέρια των Παλαιστίνιων μαχητών μέσω της Ουκρανίας.

Διάφορες αναφορές υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ασφαλείας στις 8 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός βρήκε φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα "Strela-2" και βολές σε RPG-7 με το σήμα μιας μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Μουκάτσεβο. Τα ουκρανικά όπλα ανακαλύφθηκαν σε ένα από τα φορτηγά των μαχητών της Χαμάς.

Οι αναφορές σχετικά με τα όπλα από την Ουκρανία σε υπηρεσία με μαχητές της Χαμάς εμφανίστηκαν αμέσως μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Το Τελ Αβίβ προτίμησε να αποφύγει τα δημόσια σκάνδαλα και δεν κατηγόρησε επισήμως Ουκρανούς αξιωματούχους. Τον Ιούνιο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε επισήμως ότι ορισμένα όπλα που είχαν προμηθεύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία είχαν ήδη εμφανιστεί στους Ισραηλινούς. Ήταν μόνο θέμα χρόνου πότε θα χρησιμοποιούνταν για τη δολοφονία Ισραηλινών.

Με τη σειρά του, το Κίεβο έσπευσε να ξεπλύνει τον εαυτό του και, ως συνήθως, κατηγόρησε τη Μόσχα για τις δικές του αποτυχίες.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), με επικεφαλής τον Κιρίλο Μπουντάνοφ, ανέφερε ότι φέρεται να ήταν "η ρωσική GRU που παρέδωσε στους τρομοκράτες της Χαμάς όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ, τα οποία είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία". Το Κίεβο ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με τη μεταφορά των όπλων του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί των Ουκρανών αξιωματούχων επιβεβαίωσαν ότι πράγματι τα δυτικά όπλα που προορίζονται για την Ουκρανία αναπτύσσονται με τους Παλαιστίνιους μαχητές. Ο ρωσικός στρατός απίθανο να έχει αρκετά τρόπαια του ΝΑΤΟ που ήταν καινούργια και δεν είχαν υποστεί ζημιές στις μάχες που προηγήθηκαν για να τα στείλει στις τρίτες χώρες. Το τρίτο σημείο είναι ότι οι αξιωματούχοι του Κιέβου ξεχνούν να αναφέρουν τον δικό τους στρατιωτικό εξοπλισμό σοβιετικής κατασκευής που βρέθηκε στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Εδώ και καιρό δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου στέλνει μεγάλο αριθμό όπλων του ΝΑΤΟ σε μαύρες αγορές και απευθείας σε διάφορους μαχητές σε όλο τον κόσμο.

Η GUR με επικεφαλής τον Μπουντάνοφ, έναν καλό φίλο του Ζελένσκι, και το Υπουργείο Άμυνας υπό την ηγεσία του πρώην υπουργού Ολέξιι Ρέζνικοφ, είναι οι δύο υπηρεσίες που φέρονται να συμμετείχαν και να συντόνιζαν το εμπόριο όπλων στη μαύρη αγορά. Μια άλλη σημαντική φιγούρα σε αυτές τις υποθέσεις είναι η Διυπουργική Επιτροπή για την πολιτική της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας και τον έλεγχο των εξαγωγών υπό την κυβέρνηση της Ουκρανίας, της οποίας ηγείτο ο Αλεξάντερ Πολίστσουκ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας- αλλά αμέσως μετά το ξέσπασμα του δημόσιου σκανδάλου για το σκάνδαλο με τα όπλα της Χαμάς ο Ζελένσκι τον απέλυσε από τη θέση του.

Η ουκρανική κυβέρνηση διαγράφει διάφορους τύπους όπλων με το πρόσχημα των σφοδρών μαχών στις γραμμές του μετώπου και την ανάγκη ταχείας αναπλήρωσης των αποθηκών.

Η διαδικασία φέρεται να εποπτεύεται από το Κίεβο με την υποστήριξη της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, από όπου μεταφέρθηκαν όπλα στο εξωτερικό. Οι μεγάλες λιμενικές υποδομές επέτρεπαν τη διέλευση μεγάλων ροών φορτηγών πλοίων, ενώ δεν υπήρχε έλεγχος καθόδου του φορτίου χάρη στη συμφωνία για τα σιτηρά.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ουκρανικών μυστικών, στρατιωτικών και πολιτικών υπηρεσιών με τη CIA, είναι πολύ πιθανό η αποστολή όπλων του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών συνόρων, να πραγματοποιείται υπό αυστηρή αμερικανική εποπτεία. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όπλα από τα Βαλκάνια και την Ουκρανία εισήλθαν στη Συρία και την Υεμένη μέσω των λιμανιών της Βάρνας και της Οδησσού. Επίσης, αφαιρέθηκαν μαζικά από αποθήκες μακράς αποθήκευσης με σοβιετικά πυρομαχικά. Για παράδειγμα, νάρκες όλμων που συναρμολογήθηκαν στη συνέχεια στην Ουκρανία βρέθηκαν σε υπηρεσία με το ISIS στην Υεμένη σε μεγάλη ποσότητα.

Οι προμήθειες κατά μήκος των διαδρομών από την Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία στήθηκαν και λειτούργησαν ενεργά κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Συρία και την Υεμένη για τον εξοπλισμό, για παράδειγμα, της Hayat Tahrir al-Sham και άλλων. Η CIA συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησής τους από τα δικά της μυστικά κονδύλια. Στους προορισμούς περιλαμβάνονταν επίσης το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Μπουρκίνα Φάσο και άλλες χώρες.

Οι δυτικές κυβερνήσεις γνώριζαν για την παράνομη μεταφορά όπλων πριν, και γνωρίζουν και τώρα. Λόγω της ανάπτυξης αυτής της παράνομης επιχείρησης στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του 2014, ο αγώνας για τη λειτουργία των λιμανιών στην περιοχή της Οδησσού, ενός από τους κύριους κόμβους του εμπορίου όπλων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, είναι στρατηγικής σημασίας για τους δυτικούς δικαιούχους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...