πόλεμος Ισραήλ με Χαμάς
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιματοκύλισμα στη Γάζα; Το Ισραήλ έχασε 75 στρατιώτες και 21 τεθωρακισμένα οχήματα σε ένα βράδυ ανέφερε το Al-Jazeera (Εικόνα)

Από εχθές το απόγευμα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς και το πυροβολικό σφυροκόπημα έναντι της Λωρίδας της Γάζας, πραγματοποιώντας όχι μόνο εναέριες επιδρομές αλλά και εκτοξεύσεις πυραύλων από θάλασσα. 

Ο στόχος ήταν και είναι τα υπόγεια καταφύγια και τούνελ της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, ανέφερε η διοίκηση του ισραηλινού στρατού, η οποία είχε τονίσει πριν δύο ημέρες πως έπληξε τουλάχιστον 150 υπόγεια σημεία στην βόρεια Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ένα άλλο ισραηλινό πλήγμα έπληξε ένα κτήριο που εμπεριείχε εξοπλισμό του μόνου παρόχου ίντερνετ στην Γάζα, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ο μόνος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην χώρα. Ως αποτέλεσμα όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα εντός της Γάζας δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Οι σπάνιες πλέον αναφορές μεταδίδονται μέσω δορυφορικών επικοινωνιών και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικά κανάλια.

Στην διαδικτυακή ιστοσελίδα του ισραηλινού στρατού εμφανίστηκε επίσης η είδηση του θανάτου του διοικητή της ναυτικής ταξιαρχίας της Χαμάς, Rathab Abu Zehiban. Λίγο νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για την εξόντωση του επικεφαλής των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς, Azzam Abu Rahbu, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων.

Τώρα νέες πληροφορίες αποκαλύπτει το κανάλι της λιβανέζικης Χεζμπολάχ ονόματι Shiite στο Telegram, το οποίο συνεργάζεται στενά με την παλαιστινιακή Χαμάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το εν λόγω κανάλι, η Χαμάς χρησιμοποιώντας αντιαρματικούς πυραύλους Kornet ρωσικής προέλευσης και χειροβομβίδες δικού της σχεδιασμού τύπου Yassin κατάφερε να προκαλέσει απώλειες στον ισραηλινό στρατό που εισέβαλε χερσαία στην Γάζα με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει μερικώς.

Το Κατάρ Αποκάλυψε τις Απώλειες Μίας Νύχτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jazeera του Κατάρ αποκάλυψε επίσης νέες λεπτομέρειες, μεταδίδοντας πως ο ισραηλινός στρατός έχασε 50 στρατιώτες, ενώ 25 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ιερουσαλήμ τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Το κανάλι πρόσθεσε επίσης πως 21 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων κύριων αρμάτων μάχης, καταστράφηκαν στην Λωρίδα της Γάζας. Βέβαια το Al-Jazeera του Κατάρ δεν αποκάλυψε τις πηγές του για αυτά τα δεδομένα, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την εγκυρότητά τους.

Μία ημέρα πριν πάντως, η Χαμάς είχε αιτηθεί γενική επιστράτευση των κατοίκων της Δυτικής Όχθης και γενικά όλων κατοίκων που διαμένουν σήμερα σε περιοχές που θεωρούνται παλαιστινιακές και βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο. Η Χαμάς ζήτησε επίσης από τους Παλαιστίνιους του εξωτερικού να υποστηρίξουν την Γάζα και να βοηθήσουν στον τερματισμό της γενοκτονίας στον θύλακα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ