τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιματοχυσία στο Κουπιάνσκ! Δύο ουκρανικές ομάδες στρατιωτών εξοντώθηκαν μαζί με τον εξοπλισμό τους | 100 χιλ. βλήματα έστειλε ο Κιμ στη Ρωσία

Η Ρωσία δήλωσε πως η Ουκρανία έχασε σχεδόν δύο ομάδες στρατιωτών της κοντά στο Κουπιάνσκ τις τελευταίες ώρες.

Αιματοχυσία στο Κουπιάνσκ

Σύμφωνα με σημερινές ενημερώσεις από ρωσικές σελίδες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν σχεδόν δύο ομάδες ουκρανικών στρατευμάτων, ένα άρμα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό αποκάλυψε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Δύση, Σεργκέι Ζιμπίνσκι, στην ρωσική κρατική σελίδα ενημέρωσης TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι συνολικές εχθρικές απώλειες έφτασαν τις σχεδόν δύο ομάδες αποτελούμενες από προσωπικό, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο drones και δύο ημιφορτηγά» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ζιμπίνσκι, η ομάδα κατέστρεψε επίσης ένα ουκρανικό αυτοκινούμενο πυροβολικό σύστημα τύπου 2S1 Gvozdika διαμετρήματος 152 χιλιοστών με πυρά κατά εχθρικού πυροβολικού.

Όπως αναφέραμε σε ξεχωριστό πρόσφατο άρθρο μας, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει μία συντονισμένη επίθεση στο μέτωπο Λιμάν-Κουπιάνσκ τις τελευταίες ημέρες.

Η Βόρεια Κορέα Έστειλε 100.000 Βλήματα στην Ρωσία

Σε άλλη νέα αποκάλυψη και σύμφωνα με αναφορές, το νοτιοκορεάτικο υπουργείο άμυνας εκτιμά πως μπορεί να έχουν ήδη σταλθεί εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στην Ρωσία από την Βόρεια Κορέα, μιας και έχουν φτάσει στην χώρα περισσότερα από χίλια κοντέινερ με αφετηρία την Πιονγιάνγκ.

Ένας αξιωματούχους του υπουργείου άμυνας της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα τις αναφορές που προτείνουν ότι μεταφέρονται ναυτικά κοντέινερ από την Βόρεια Κορέα προς την Ρωσία, προσθέτοντας πως αν και οι σχετικές πληροφορίες είναι απόρρητες και κρατούνται μυστικές, η χωρητικότητα αυτών των κοντέινερ αντιστοιχεί σε εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα.

Η σημερινή αποκάλυψη ήρθε αφότου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που προτείνουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει παραδώσει όπλα στην Ρωσία για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με φωτογραφίες που παρείχαν οι ΗΠΑ ως στοιχεία για την ανταλλαγή όπλων μεταξύ Πιονγιάνγκ και Μόσχας, ένα ρωσικό πλοίο φόρτωσε κοντέινερ στο λιμάνι Rajin της Βόρειας Κορέας τον περασμένο μήνα και έπειτα κινήθηκε προς την ανατολική Ρωσία.

Πάντως πρέπει να τονίσουμε πως μία τέτοια μεταφορά όπλων, εάν φυσικά αληθεύουν οι παραπάνω αναφορές, θα αποτελούσε παραβίαση του Ψηφίσματος του 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Βάση του ψηφίσματος αυτού, απαγορεύονται αυστηρώς η εξαγωγή κάθε είδους όπλου και σχετικών υλικών από την Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ