εκκένωση και Ισραηλινοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θέμα χρόνου να εισβάλει και η Χεζμπολάχ; Εκκενώνουν οικισμούς κοντά στον Λίβανο οι Ισραηλινοί-Μπάιντεν: "Όποιος ξεκινήσει πόλεμο, θα το μετανιώσει!"

Στις νέες του δημόσιες δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους αμάχους που αιχμαλώτισαν και κρατούν σήμερα οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες της Χαμάς. Ο ηγέτης των ΗΠΑ προειδοποίησε όποια χώρα έχει βλέψεις να συμμετάσχει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ σήμερα, να μην το κάνει.

«Παροτρύνω την ομάδα μου να μοιραστεί πληροφορίες και δεδομένα και να παρατάξει επιπρόσθετους ειδικούς από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να παρέχουν βοήθεια στους Ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με τις προσπάθειες διάσωσης αιχμαλώτων. Και αυτό επειδή η κυβέρνησή μου δεν έχει υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια Αμερικανών που κρατούνται όμηροι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη» τόνισε ο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ποιος όποιος σκέφτεται να συμμετάσχει στον εν εξελίξει πόλεμο κατά του Ισραήλ «καλύτερα να μην το κάνει». Επρόκειτο για μία απευθείας προειδοποίηση-απειλή του Μπάιντεν προς την Χεζμπολάχ, το Ιράν και όσες οργανώσεις, ομάδες και κράτη τους ακολουθούν ή τους υποστηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά.

«Αφήστε με να το επαναλάβω, όποια χώρα, όποιος οργανισμός ή όποιος άλλος σκεφτεί να εκμεταλλευτεί την σημερινή κατάσταση, έχω μία φράση για εσάς: Μην, μην το κάνετε» είπε εμφατικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι καρδιές μας μπορεί να είναι ραγισμένες αλλά η αποφασιστικότητά μας είναι ξεκάθαρη» έκλεισε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φοβούνται Επίθεση της Χεζμπολάχ οι Ισραηλινοί

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ώρες κατά τις οποίες πολλές ισραηλινές περιοχές ζούνε υπό τον φόβο μίας πιθανής επίθεσης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Πιο συγκεκριμένα, η Times of Israel ανέφερε πριν λίγες ώρες πως κάτοικοι της πόλης Μετούλα στην Βόρεια Περιφέρεια του Ισραήλ παροτρύνθηκαν να εγκαταλείψουν την εν λόγω κοινότητα εξαιτίας της απειλής που θέτει η Χεζμπολάχ.

Αναλυτικότερα, αξιωματούχοι του Ισραήλ στην Μετούλα πρότειναν στους κατοίκους της πόλης να φύγουν από την περιοχή, μιας και θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι μίας επικείμενης επίθεσης της Χεζμπολάχ κατά του ισραηλινού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπό το φως μίας περιστασιακής αξιολόγησης και εξαιτίας της πιθανότητας κλιμάκωσης εδώ, σας ικετεύουμε να φύγετε» ανέφερε η ομάδα ασφαλείας της στο μήνυμά της.

Η ισραηλινή ομάδα πρόσθεσε πως αυτοί που δεν μπορούν να εκκενώσουν την πόλη Μετούλα μόνοι τους ή δεν έχουν κάποιο εναλλακτικό κατάλυμα, θα λάβουν σύντομα βοήθεια από τις ισραηλινές αρχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ