Χαμάς και Ισραηλινοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Χάος στο ισραηλινό Σντερότ! "Βουλιάζει" από τρομοκράτες η συνοριακή πόλη-Ξεκίνησε επιχείρηση "κάθαρσης" από κομάντος της Ιερουσαλήμ (Βίντεο)

Πριν λίγα λεπτά η σελίδα The Times of Israel μετέδωσε δήλωση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, η οποία αναφέρει πως ισραηλινά στρατεύματα και στρατιώτες της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, συμπεριλαμβανομένων και ανώτερων αξιωματικών, εργάζονται σε αποστολές εκκαθάρισης της νότιας πόλης του Σντερότ από ύποπτους Παλαιστίνιους τρομοκράτες, οι οποίοι διείσδυσαν το Ισραήλ τις τελευταίες 48 ώρες.

«Η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών εμπλέκεται σε συνεχείς μάχες, κατά την διάρκεια των οποίων διοικητές και μαχητές της μονάδας πραγματοποιούν έρευνες στην πόλη εξουδετερώνοντας τρομοκράτες» ανέφερε συγκεκριμένα ο επίσημος ισραηλινός στρατός σε νέα δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν πως ο διοικητής της ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Ami Bilton, ο επικεφαλής της εκπαιδευτικής βάσης της ταξιαρχίας και πολλές άλλες δυνάμεις σαρώνουν την πόλη Σντερότ και «εκτελούν τους ένοπλους».

Πολλές Απώλειες στο Συνοριακό Σντερότ

Αναλυτικότερα, έχουμε πληροφορίες για σοβαρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ στρατιωτών των ισραηλινών δυνάμεων και αρκετών Παλαιστίνιων στρατιωτών της Χαμάς σε μία δημοτική πισίνα στην πόλη Σντερότ, η οποία απέχει λιγοστά χιλιόμετρα από την Γάζα. 

Σύμφωνα με αναφορές σε μέσα υπάρχουν αρκετές ισραηλινές απώλειες, ωστόσο και από την πλευρά τηw Χαμάς αρκετοί μαχητές έπεσαν νεκροί.

Παράλληλα, αναφορές πρότειναν πως η Χαμάς κράτησε όμηρους Ισραηλινούς αμάχους, ωστόσο νεότερα δεδομένα αναφέρουν πως το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί μετά την άμεση εμπλοκή του ισραηλινού στρατού.

Χαμός Σε Ισραηλινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Και άλλα μέσα ενημέρωσης από την χώρα μιλούν για πολύνεκρες επιθέσεις και σε άλλα σημεία του κράτους. Οι οδομαχίες σε οικισμούς του Ισραήλ έχουν ως αποτέλεσμα πολλές απώλειες για την Ιερουσαλήμ, κυρίως εξαιτίας της φύσης των αστικών μαχών. Σε τέτοια περιβάλλοντα είναι δύσκολη η εκμετάλλευση του εξοπλιστικού πλεονεκτήματος του Ισραήλ, αφού την πλειοψηφία της μαχητικής εργασίας αναλαμβάνουν οι στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, νέες δημοσιεύσεις στο Twitter αναφέρουν πως ένας αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών εξουδετερώθηκε μετά από ανταλλαγές πυρών σε δρόμους του περιφερειακού συμβουλίου Shaar Hanegev, το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική Νεγκέβ στην Νότια Περιφέρεια του Ισραήλ. Η περιοχή αυτή συνορεύει δυτικά με την Λωρίδα της Γάζας, οπότε αποτελεί σήμερα ένα από τα επίκεντρα των μαχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν 10 Ανοιχτά Μέτωπα

Τέλος, η σελίδα The Times of Israel αναφέρει πως οι ισραηλινές δυνάμεις και οι στρατιώτες της Χαμάς εμπλέκονται σε μάχες σε 7 με 8 διαφορετικές τοποθεσίες κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

«Ακόμα πολεμάμε. Υπάρχουν μεταξύ επτά και οχτώ ανοιχτά μέτωπα γύρω από την Γάζα και έχουμε ακόμη στρατιώτες που μάχονται με τρομοκράτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Richard Hecht.

«Νομίζαμε πως μέχρι χθες θα είχαμε πλήρη έλεγχο» πρόσθεσε. «Ελπίζω να έχουμε μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ