Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Όλεθρος στη Συρία! Πάνω από 100 νεκροί & 240 τραυματίες σε βομβαρδισμό της Στρατιωτικής Σχολής- Έρχεται χερσαία επίθεση στην Ιντλίμπ;

Τουλάχιστον 100 νεκροί και 240 τραυματίες σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου, όταν επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους είχε στόχο τη Συριακή Στρατιωτική Ακαδημία κοντά στην κεντρική πόλη Χομς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την ετήσια τελετή αποφοίτησης των νέων αξιωματικών, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα "μεγάλο αριθμό θυμάτων".

Σύμφωνα με το Syrian Military Capabilities, μια φιλοκυβερνητική σελίδα στο Facebook με αξιόπιστες πηγές, δεν ήταν όλα τα θύματα μέλη της υπηρεσίας, καθώς πολλοί πολίτες βρίσκονταν στην ακαδημία την ώρα της επίθεσης για να παρακολουθήσουν την αποφοίτηση συγγενών και φίλων τους.

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι ο υπουργός Άμυνας υποστράτηγος Αλί Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος παρευρισκόταν στην τελετή αποφοίτησης, ήταν μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ωστόσο, το Sputnik ανέφερε, επικαλούμενο συριακές πηγές ασφαλείας, ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα περισσότερο από 20 λεπτά αφού ο υπουργός και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) έφυγαν από την ακαδημία.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε το επίσημο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε από "τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από γνωστές διεθνείς δυνάμεις".

Το υπουργείο επιβεβαίωσε επίσης ότι ορισμένοι από τους νεκρούς ή τραυματίες της επίθεσης ήταν άμαχοι, χωρίς να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

"Η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρεί αυτή την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια μια πρωτοφανή εγκληματική πράξη και επιβεβαιώνει ότι θα απαντήσει με πλήρη δύναμη και αποφασιστικότητα σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες όπου και αν βρίσκονται, τονίζει επίσης ότι οι σχεδιαστές και οι εκτελεστές αυτής της εγκληματικής πράξης θα λογοδοτήσουν", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Καμία ομάδα δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για τη φονική επίθεση. Στο παρελθόν, η Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), παρακλάδι της Αλ Κάιντα που ελέγχει τη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ, είχε κατηγορηθεί για παρόμοιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν και η Ansar al-Tawhid, δύο στενοί σύμμαχοι της HTS, σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις από την ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες.

Η επίθεση στη Συριακή Στρατιωτική Ακαδημία θα οδηγήσει πιθανότατα σε σοβαρή κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ, όπου εξακολουθεί να ισχύει η εκεχειρία. Ο SAA και οι σύμμαχοί του θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πλήγματα κατά της περιοχής. Μια χερσαία επιχείρηση φαίνεται επίσης πιθανή, αν και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τον τουρκικό στρατό που διατηρεί μεγάλη δύναμη εκεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...