Ένοπλες Συρράξεις

Η Ουκρανία κατασκεύασε "μανδύες αορατότητας" που επιτρέπουν στους στρατιώτες να μην εντοπίζονται από drones και κάμερες θερμικής απεικόνισης

Ο υπουργός Ψηφιοποίησης της Ουκρανίας, Μιχάιλο Φεντόροφ, παρουσίασε τον λεγόμενο «μανδύα αορατότητας» την Τετάρτη, ο οποίος λέει ότι μπορεί να κρύψει τους στρατιώτες από τον εντοπισμό από κάμερες θερμικής απεικόνισης και drones, αναφέρει το CNN.

Οι μανδύες εμποδίζουν τη θερμική ακτινοβολία, η οποία υποτίθεται ότι κάνει τον στρατιώτη αόρατο στον εχθρό. Δημιουργήθηκαν από το Brave1, ένα έργο αμυντικής τεχνολογίας που χρηματοδοτείται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Το καμουφλάζ έχει αναπτυχθεί από το 2015, όταν σχεδιάστηκε για χρήση από ελεύθερους σκοπευτές και στρατιώτες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας για ειδικές επιχειρήσεις στην περιοχή Donbas στα ανατολικά της χώρας, είπε στο CNN ο Maksim Boriak, ένας από τους κατασκευαστές του ακρωτηρίου. .

Το έργο πραγματικά απογειώθηκε όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ο μανδύας χρησιμοποιεί υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους πυροσβέστες, τα οποία εμποδίζουν τη διαφυγή και τον εντοπισμό του θερμού αέρα από κάμερες θερμικής απεικόνισης, ενώ ένα ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού ψύχει τον ζεστό αέρα που έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό του μανδύα.

Ο Boriak λέει ότι είναι ένα «απλό σύστημα» που ζυγίζει έως και 2,5 κιλά. Οι μανδύες είναι ανθεκτικές στη βροχή και μη εύφλεκτες. Οι μανδύες χρησιμοποιήθηκαν ήδη από την 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης, είπε ο Μπόριακ, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται το News.ro.

Οι κάπες δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα βίντεο επίδειξης που κοινοποίησε ο υπουργός Mihailo Fedorov την Τετάρτη. Είπε ότι το βίντεο "δείχνει ένα έτοιμο δείγμα που έχει ελεγχθεί επιτυχώς στο πεδίο". Το CNN λέει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του καμουφλάζ ή τον βαθμό στον οποίο χρησιμοποιήθηκε στο πεδίο.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...