Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικές μονάδες καταδίκων «Storm-Z» από εγκληματίες και ποινικούς στρατιώτες αιχμή του δόρατος στην επικείμενη επίθεση κατά των Ουκρανών

Εκατοντάδες Ρώσοι ποινικοί Στρατιώτες μαζί με καταδικασμένους για πολλών ειδών αδικήματα ( και ιδεολογικής φύσεως), έχουν συγκροτήσει τις περιβόητες ρωσικές μονάδες «Storm-Z» και έχουν σταλεί στις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας.

Την είδηση αποκαλύπτουν βρετανικά ΜΜΕ, μαζί με 13 άτομα με γνώση του θέματος, συμπεριλαμβανομένων πέντε Ρώσων μαχητών.

«Είναι επίλεκτοι μαχητές ή απλώς κρέας για τα ουκρανικά κανόνια», διερωτήθηκε ένας Ρώσος τακτικός στρατιώτης από τη στρατιωτική μονάδα αρ. 40318 ο οποίος αναπτύχθηκε κοντά στην πόλη Μπαχμούτ στην Ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε δώσει ιατρική περίθαλψη σε μια ομάδα έξι ή επτά τραυματισμένους μαχητές μονάδας τύπου Storm-Z στο πεδίο της μάχης, παρακούοντας την εντολή ενός διοικητή του, να εγκαταλείψουν αυτούς τους άνδρες.

Ο Ρώσος Στρατιώτης ανέφερε ότι δεν ήξερε γιατί ο διοικητής του  έδωσε τη διαταγή, αλλά ισχυρίστηκε ότι αποτυπώνει το πώς οι μαχητές των μονάδων Storm-Z θεωρούνταν μικρότερης αξίας από τους απλούς Στρατιώτες από τους Αξιωματικούς.

Ο Ρώσος Στρατιώτης, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία του επειδή φοβόταν την δίωξη, είπε ότι συμπονούσε τα δεινά αυτών των ανδρών: «Αν οι διοικητές πιάσουν κάποιον με μυρωδιά αλκοόλ στην αναπνοή του, τότε τον στέλνουν αμέσως στις μονάδες αυτές», τόνισε ο ίδιος.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν Λόχοι με την ένδειξη Storm-Z, οι οποίοι συμμετέχουν σε σφοδρές μάχες και μερικά από τα μέλη τους έλαβαν μετάλλια ανδρείας, αλλά δεν αποκάλυψαν πώς σχηματίστηκαν ή τις απώλειες που δέχτηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είναι ο πρώτος ειδησεογραφικός οργανισμός που συνέταξε μια ολοκληρωμένη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο συγκροτούνται και αναπτύσσονται οι ρωσικές ποινικές ομάδες, αντλώντας πληροφορίες από πολλές πηγές με άμεση γνώση του τι συμβαίνει.

Όπως ο προηγούμενος Ρώσος στρατιώτης, επίσης τέσσερις συγγενείς μελών των μονάδων Storm-Z καθώς και τρεις στρατιώτες σε τακτικές μονάδες που συνεργάζονταν με  διμοιρίες ποινικών, ζήτησαν ανωνυμία, επικαλούμενοι τον φόβο αντιποίνων.

Το Reuters επαλήθευσε τις ταυτότητες όλων των μαχητών που εμπλέκονται χρησιμοποιώντας ποινικά μητρώα, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μιλώντας με συνάδελφους τους και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για Ρώσους Στρατιώτες που συγκροτούν μονάδες  100-150 άτομα, οι οποίες ενσωματώνονταν σε μονάδες τακτικού στρατού, και στέλνονταν στα πιο εκτεθειμένα μέρη του μετώπου και συχνά υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Μέλη του Reuters εντόπισαν τουλάχιστον πέντε μονάδες Storm-  Ζ να μάχονται για να αποκρούσουν μια ουκρανική αντεπίθεση στα ανατολικά και νότια.

Τρεις από τους πέντε μαχητές της μονάδας αυτής, περιέγραψαν τις εφιαλτικές μάχες που ήραν μέρος και τόνισαν τις πολλές απώλειες που είχαν.

Ένας μαχητής, με καταδίκη για κλοπή, ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τη φυλακή, είπε ότι σε μια μονάδα έμειναν  15 από τους 120 άνδρες που ήταν ενσωματωμένη στο 237ο Σύνταγμα Πεζικού, με τους υπόλοιπους είτε να είναι νεκροί , είτε να είναι τραυματίες σε μάχες κοντά στο Μπαχμούτ τον Ιούνιο.

Οι μονάδες Storm-Z τελούν υπό την άμεση διοίκηση του υπουργείου Άμυνας, και σε λίγο θα συνεργαστούν με την Wagner κατά την φάση της τελικής ρωσικής επίθεσης κατά των Ουκρανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...