έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πύρινη Λαίλαπα! Πρώτη χρήση ρωσικής βόμβας 1,5 τόνου FAB-1500 έναντι ουκρανικού οχυρού! Τρομάζει το βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε ένας πρώην Ρώσος των αεροδιαστημικών δυνάμεων, ο οποίος διαθέτει το κανάλι Fighterbomber στο Telegram, μία από τις πολύ πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία ήταν η χρήση μίας εναέριας βόμβας ενάμιση τόνου τύπου FAB-1500 M54 με κιτ μετατροπής τύπου UMPC. Ο στόχος της ρωσικής επίθεσης λέγεται πως ήταν μία οχυρωμένη περιοχή του ουκρανικού στρατού.

Η σφοδρότητα της έκρηξης καταδεικνύει πως προκλήθηκε τεράστια ζημιά στον ουκρανικό στόχο μιας και η πυροδότηση του ρωσικού εναέριου πυρομαχικού ήταν πανίσχυρη. Το όλο συμβάν φαίνεται πως καταγράφηκε από ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Πρόκειται συγκεκριμένα για το πρώτο βίντεο που δείχνει την αναφερόμενη χρήση βόμβας 1.500 κιλών στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βόμβες FAB-1500 είναι ιδιαίτερα φονικές από μόνες τους, ωστόσο με τα κιτ μετατροπής UMPC τα όπλα αυτά μπορούν να γίνουν κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας, ενώ αύξηση δέχεται και το βεληνεκές τους. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό συνδυασμό, τον οποίο δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αντιμετωπίσουν οι Ουκρανοί.

Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί όμως συχνά τις βόμβες FAB-1500. Είναι όπλα πανίσχυρα, τα οποία τα κρατά για ιδιαίτερα σημαντικούς στόχους. Εάν θέλει να καταστρέψει αντικείμενα μικρότερης σημασίας, τότε παρατάσσει παρόμοιες εναέριες βόμβες τύπου FAB-250 και FAB-500 των 250 και 500 κιλών αντίστοιχα. Τόσο η FAB-1500, όσο και οι FAB-250 και FAB-500 είναι συμβατές με το κιτ μετατροπής μη κατευθυνόμενων βομβών σε όπλα ακριβείας UMPC.

Δεδομένων των παραπάνω, η ρωσική βόμβα FAB-1500 έπληξε κατά πάσα πιθανότητα ένα σοβαρό αντικείμενο του ουκρανικού στρατού, μιας και οι Ρώσοι μόνο σε επείγουσες και σοβαρές καταστάσεις χρησιμοποιούν τόσο βαριά και καταστροφικά όπλα.

Δείτε το εν λόγω βίντεο εδώ.

Αβοήθητοι οι Ουκρανοί Έναντι των «Ιπτάμενων» Βομβών FAB

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ρωσικός βομβαρδισμός κατέδειξε ένα κενό στην ουκρανική αεράμυνα. Το ίδιο το Κίεβο έχει παραδεχτεί ουκ ολίγες φορές πως δεν μπορεί να αναχαιτίσει κάποια συγκεκριμένα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων και των εναέριων βομβών FAB. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόβλημα διογκώνεται όταν αυτές οι εναέριες βόμβες συνδυάζονται με τα κιτ UMPC, μιας και οι πτέρυγες του εν λόγω συστήματος προσδίδουν στα ρωσικά πυρομαχικά την ικανότητα να πετούν σαν αερόπλοια στον αέρα (δηλαδή να κάνουν glide), με αποτέλεσμα να αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό το βεληνεκές τους.

Συγκεκριμένα, ουκρανικές αναφορές εικάζουν πως μία βόμβα FAB-1500 με κιτ UPMC μπορεί να χτυπήσει στόχο σε μέγιστη απόσταση 60-70 χιλιομέτρων ή ακόμη μακρύτερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ