Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τα όμορφα Γερμανικά ΤΟΜΑ MARDER όμορφα καίγονται-10.000 Ουκρανοί παραδόθηκαν κάνοντας χρήση ειδικής συχνότητας λένε οι Ρώσοι

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει στοιχήσει μόνο σε έμψυχο δυναμικό τον ουκρανικό Στρατό, αλλά και σε άψυχο, και συγκεκριμένα σε δυτικού τύπου ΤΟΜΑ όπως το γερμανικό  MARDER.

Κατά τη διάρκεια της εξαντλημένης ουκρανικής «αντεπίθεσης», οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υφίστανται απώλειες σε διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα.

Ρωσικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κατεστραμμένων ΤΟΜΑ Marder 1A3 που προμηθεύτηκε το Κίεβο από τη Γερμανία έχει αυξηθεί δραματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες ενός από αυτά τα κατεστραμμένα θωρακισμένα οχήματα μάχης, δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως σημειώνουν Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές, “παρά την προστασία θωράκισης και τον σύγχρονο εξοπλισμό που βελτιώθηκε κατά τον εκσυγχρονισμό τους στην Γερμανία, αυτά τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στις άγριες μάχες στο πεδίο της Ανατολικής Ουκρανίας από την ρωσική πλευρά.

Για παράδειγμα, εξαρτήματα αλουμινίου έλιωσαν εντελώς, ως αποτέλεσμα, ακόμη και αν οι Ουκρανοί Στρατιώτες καταφέρουν να αποσύρουν τα κτυπημένα ΤΟΜΑ Marder στα μετόπισθεν, δεν θα είναι δυνατή η πλήρη αποκατάστασή του σε ουκρανικό έδαφος.

ΟΙ Ουκρανοί είναι γνωστό ότι προσπαθούν να σώσουν τα κτυπημένα άρματα μάχης Leopard 2A4/A6 μεταφέροντας τα σε μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην Πολωνία, αλλά τα ΤΟΜΑ Marder έχουν ζημιές που για να σωθούν θα πρέπει να μεταφερθούν απευθείας στη Γερμανία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η στρατιωτική βιομηχανία των Γερμανών δεν μπορεί να αντεπεξέλθει καν στην επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού που ήταν αποθηκευμένος, αυτά τα κατεστραμμένα οχήματα μάχης πεζικού δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στη γραμμή μάχης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός φυσικά και αν τελικά γίνουν παλιοσίδερα”.

Η ανάκτηση και η επισκευή αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ, και άλλων θωρακισμένων οχημάτων είναι ζωτικής σημασίας σε έναν πόλεμο, αφού ενισχύει τις δυνάμεις που βρίσκονται επί του πεδίου μάχης με οπλικά συστήματα γρήγορα, βοηθώντας σε πολλές περιπτώσεις επιθετικών ενεργειών.

Επίσης το πεδίο μάχης στην Ουκρανία, είναι ένα τεράστιο πεδίο δοκιμών όλων των οπλικών συστημάτων, δυτικών,  ρωσικών, κινεζικών, ιρανικών, δίνοντας την δυνατότητα επιδιόρθωσης τους από τις μητρικές εταιρείες.

Άνω των 10.000 Ουκρανών παραδόθηκαν δηλώνει η Μόσχα

Ρωσική πηγή κατονόμασε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποίησαν την ανοιχτή ρωσική συχνότητα με τον κωδικό «Βόλγα», με την οποία οι Ρώσοι έχουν δώσει το δικαίωμα στους Ουκρανούς Στρατιώτες να παραδοθούν.

Η πηγή την ανοιχτή συχνότητα 149.200.

“Ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που παραδόθηκαν οικειοθελώς αυξάνεται σταθερά και αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό μετά την έναρξη λειτουργίας της ανοιχτής συχνότητας “Βόλγα”.

Επιπλέον, πολλοί Ουκρανοί που πηγαίνουν να παραδοθούν παίρνουν μαζί τους όπλα και πυρομαχικά. Αυτό το περιστατικό συνέβη μόλις τις προάλλες.

Μια ομάδα μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βγήκε στην συχνότητα “Βόλγα” και μας και συζήτησε τους όρους της παράδοσης.

Όλα έγιναν προς την κατεύθυνση Σβιάτοβο-Κρεμέναγια και όπως αποδείχθηκε, οι Ουκρανοί πήραν μαζί τους τρία κιβώτια με πυρομαχικά.

Η παράδοση των Ουκρανών και των πυρομαχικών τους έγινε χωρίς επεισόδια”.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti παραθέτει το περιστατικό.

Σύμφωνα με ρωσικά διαθέσιμα δεδομένα σήμερα, χρησιμοποιώντας τη συχνότητα 149.200 με την κωδική λέξη “Βόλγα”, περίπου 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν ήδη παραδοθεί”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συχνότητα τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους και είναι διαθέσιμη σε όλη την πρώτη γραμμή.

“Τώρα περισσότεροι από 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν επιλέξει τη ζωή και χρησιμοποίησαν τη συχνότητα 149.200 για να παραδοθούν. Οι κρατούμενοι σιτίζονται και τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη” είπε εκπρόσωπος των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός όσων παραδόθηκαν αυξάνεται, ενώ είναι πολλές οι περιπτώσεις που ολόκληρες ουκρανικές ομάδες και μονάδες παραδίδονται.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η φιλορωσική οργάνωση που δρα στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο, η οποία φέρνει πληροφορίες στους Ουκρανούς για το ενδεχόμενο παράδοσης κατά την άφιξή τους στην ρωσική  ζώνη.Πολλοί Ουκρανοί το εκμεταλλεύονται αυτό με την πρώτη ευκαιρία”.

Πόλεμος άγριος, ύπουλος και κυρίως απάνθρωπος λαμβάνει χώρα όχι μόνο στα χαρακώματα στο ουκρανικό μέτωπο αλλά και πίσω από αυτό.     

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ