Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έξαλλοι οι Ρώσοι προπαγανδιστές για τα χτυπήματα στο ρωσικό Στόλο: "Βομβαρδίστε την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας καθώς πλησιάζει ο Χειμώνας"

Προπαγανδιστής του Κρεμλίνου εξέφρασε την ανησυχία του για την πληθώρα των χτυπημάτων του Κιέβου στην Κριμαία και δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να απαντήσει με εντατικοποίηση των επιθέσεων στις ουκρανικές υποδομές.

Τα σχόλια στο κρατικό κανάλι Russia-1 από τον Γεβγκένι Μπουζίνσκι, έναν πρώην στρατιωτικό, ακολουθούν αυτό που Βρετανοί αμυντικοί αξιωματούχοι έχουν περιγράψει ως τις πιο "επιζήμιες και συντονισμένες" επιθέσεις στον στόλο της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη του πολέμου.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι σκότωσαν τον κορυφαίο ναύαρχο της Μόσχας στην Κριμαία, Βίκτορ Σοκόλοφ, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς στην πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο αρχηγείο του στόλου στη Σεβαστούπολη, αν και οι απώλειες αυτές έχουν διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ουκρανία έχει αυξήσει τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία το Κίεβο έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ουκρανία επιτέθηκε σε ναυπηγείο με 10 πυραύλους κρουζ.

Ο Μπουζίνσκι είπε στην εκπομπή 60 Minutes σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στο X, πρώην Twitter, από τη Ρωσίδα παρατηρήτρια Τζούλια Ντέιβις ότι τα χτυπήματα στην Κριμαία γίνονται "όλο και πιο θρασύτατα" και σημείωσε πώς ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Κρίλο Μπουντάνοφ, είχε πει ότι τα χτυπήματα κατά της γέφυρας του Κερτς, που συνδέει την Κριμαία με την περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας, θα "συνεχιστούν μέχρι να καταστραφεί".

Είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις περιμένουν την παράδοση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, όπως το ATACMS από τις ΗΠΑ ή το Taurus από τη Γερμανία, τα οποία "όλα θα κατευθυνθούν προς τον στόλο μας στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία" και όχι προς περιοχές της δυτικής Ρωσίας, όπου ενισχύεται η αεράμυνα σε παραμεθόριες περιοχές όπως το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ.

Ο Μπουζίνσκι δήλωσε επίσης ότι μετά το τέλος του καλοκαιριού, οι δυνάμεις της Μόσχας "επανέλαβαν τα χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές" την περασμένη εβδομάδα, τα οποία άφησαν εκατοντάδες ουκρανικές πόλεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

"Νομίζω ότι καθώς πλησιάζουμε προς το χειμώνα, αυτά τα χτυπήματα θα πρέπει να ενταθούν ώστε να μην μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους", είπε, "ας μαζέψουν καυσόξυλα, αποξηραμένη κοπριά ζώων και άλλα είδη καυσίμων".

Στο Χ, η Ντέιβις περιέγραψε το συναίσθημα ως "τη στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας με λίγα λόγια... να κάνει τους Ουκρανούς να υποφέρουν".

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι οι επιθέσεις της Ουκρανίας στην Κριμαία ήταν "πιο επιζήμιες και πιο συντονισμένες από ό,τι μέχρι στιγμής στον πόλεμο" και ενώ οι ζημιές στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας "είναι σχεδόν σίγουρα σοβαρές αλλά περιορισμένες".

Η ενημέρωση πρόσθεσε ότι ο στόλος είναι "σχεδόν σίγουρα" ικανός να συνεχίσει να διεξάγει πλήγματα με πυραύλους κρουζ και τοπικές περιπολίες ασφαλείας, αν και η ικανότητά του να επιβάλει έναν de facto αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών "θα μειωθεί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ