Ένοπλες Συρράξεις

Αίμα για πετρέλαιο: Κουρδική απαγόρευση κυκλοφορίες στην Αν. Συρία- Άγριες συγκρούσεις με αραβικές πολιτοφυλακές

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν εκ νέου τη Δευτέρα στην ανατολική Συρία, όπου οι μαχητές τους μάχονταν επί εβδομάδες με αντίπαλους Άραβες πολιτοφύλακες, ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές.

Οι μάχες σε μια περιοχή όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα έχουν υποδείξει επικίνδυνες απειλές σε έναν συνασπισμό που κρατάει για χρόνια υπό έλεγχο την ηττημένη ομάδα Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αναφορές λένε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επέβαλαν το μέτρο αορίστου χρόνου σε πολλές πόλεις της επαρχίας Ντέιρ ελ Ζορ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ζιμπάν, κοντά στα ιρακινά σύνορα όπου εδρεύουν οι Αμερικανοί. Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται εκεί από το 2015 για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της μαχητικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας.

Το Al Mayadeen, ένας παναραβικός τηλεοπτικός σταθμός, δήλωσε ότι αρκετοί μαχητές των δυνάμεων υπό κουρδική ηγεσία σκοτώθηκαν αφού Άραβες ένοπλοι κατέλαβαν πολλά τμήματα της Ζιμπάν τη Δευτέρα. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τον πόλεμο της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους Άραβες μαχητές είχαν περάσει από περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην επαρχία ανέφεραν ότι ορισμένοι Κούρδοι μαχητές είχαν εγκαταλείψει την περιοχή καθώς οι συγκρούσεις εντάθηκαν. Δεν υπήρξαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία έχουν κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση ότι υποκίνησε τη βία επιτρέποντας στους αντίπαλους Άραβες πολιτοφύλακες να διασχίσουν τον Ευφράτη ποταμό. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά στα τέλη Αυγούστου, όταν σε μάχες δύο εβδομάδων σκοτώθηκαν 25 Κούρδοι μαχητές, 29 μέλη αραβικών φυλετικών ομάδων και ένοπλοι, καθώς και εννέα άμαχοι, σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Η συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ στη Δαμασκό βλέπει τις δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία ως αποσχιστές μαχητές και έχει καταγγείλει τη συμμαχία τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο κατά του ΙΚ και του αυτοδιοικούμενου θύλακά τους στην ανατολική Συρία.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία, η οποία διαθέτει στρατεύματα στο εσωτερικό της Συρίας, και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ομάδες αντιπολίτευσης στη βορειοδυτική Συρία, συγκρούονται τακτικά με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...