Αρμένοι φεύγουν από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ετοιμάζονται για ξεριζωμό 120 χιλιάδες Αρμένιοι του Καραμπάχ αφού δεν θέλουν να ζούνε υπό τον φόβο εθνοκάθαρσης

Οι 120 χιλιάδες εθνικά Αρμένιοι κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα εγκαταλείψουν την περιοχή για την Αρμενία, μιας και δεν επιθυμούν να μένουν σε επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν υπό τον φόβο της εθνοκάθαρσης από τους Αζέρους. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε επίσης πως οι Αρμένιοι του Καραμπάχ θα εγκαταλείψουν κατά πάσα πιθανότητα την περιοχή και πως η Αρμενία είναι έτοιμη να τους υποδεχτεί στην χώρα. Όλα αυτά ειπώθηκαν μετά την ήττα της χώρας την περασμένη εβδομάδα, όταν το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μία νέα σύρραξη κατά του αρμένικου θύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ, μίας επικράτειας που διεθνώς αναγνωρίζεται ως περιοχή του Αζερμπαϊτζάν αλλά μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπό τον έλεγχο του Μπακού, αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από μία απρόσμενη στρατιωτική επιχείρηση διάρκειας 24 ωρών από τον πολλές φορές μεγαλύτερο και ισχυρότερο αζερμπαϊτζανικό στρατό.

Επίσημες Δηλώσεις που Προοικονομούν Ξεριζωμό! 

Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει πως όσο θα ενσωματώσει το Καραμπάχ στην επικράτειά του θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των Αρμένιων, ωστόσο όπως και να έχει οι κάτοικοι της περιοχής φαίνεται πως νιώθουν την καταπίεση των Αζέρων για αυτό και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους για την Αρμενία.

«Οι άνθρωποί μας δεν θέλουν να ζήσουν ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν. Το 99,9 % προτιμά να εγκαταλείψει τα ιστορικά εδάφη μας» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπαμπάγιαν, ένας σύμβουλος του Σάμβελ Σαραμανιάν, του προέδρου της αποκαλούμενης Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αρμένικη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι επίσης γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Δημοκρατία του Αρτσάχ ή απλά Αρτσάχ.

«Η μοίρα του λαού μας θα μείνει στην ιστορία ως ατίμωση και εξευτελισμός για τους Αρμένιους και για όλον τον πολιτισμένο κόσμο» δήλωσε ο Μπαμπάγιαν στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως «αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την μοίρα μας θα χρειαστεί μία μέρα να λογοδοτήσουν στον Θεό για τις αμαρτίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αρμένιοι ηγέτες του Καραμπάχ δήλωσαν σε δήλωσή τους πως όλοι όσοι ξενιτεύτηκαν από την αζερμπαϊτζανική στρατιωτική επιχείρηση και θέλουν να φύγουν από το Αρτσάχ θα συνοδευτούν από τον στρατό της Αρμενίας και από Ρώσους ειρηνευτές.

Επίσης, απευθυνόμενος στο έθνος ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως αν και έφτασε ανθρωπιστική βοήθεια από ξένες χώρες για τους Αρμένιους του Καραμπάχ, οι κάτοικοι του Αρτσάχ «ζούνε εκεί υπό τον φόβο της εθνοκάθαρσης». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...