Καραμπάχ και Τούρκοι εκπρόσωποι στο Αζερμπαϊτζάν
Ένοπλες Συρράξεις

Το Καραμπάχ καίγεται και οι Τούρκοι κάνουν πάρτι! Ομάδα εκπροσώπων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας έφτασε πριν λίγο στο Αζερμπαϊτζάν (Εικόνα)

Μία ομάδα εκπροσώπων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ηγούμενη από την προεδρία αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, έφτασε στον Αζερμπαϊτζάν για να συναντηθεί με επισήμους του κράτους.

Το Καραμπάχ Καίγεται και Αυτοί...

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέα δημοσίευση τουρκικού μέσου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν κατά του Καραμπάχ της Αρμενίας, μία ομάδα εκπροσώπων από την τουρκική αμυντική βιομηχανία έφτασε στην χώρα. Η ομάδα αυτή έχει ως επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της τουρκικής προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών, Γκοκάν Ουκάρ. Μαζί του βρίσκονται εκπρόσωποι από διάφορες άλλες τουρκικές αμυντικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική ομάδα επισκέφθηκε και τον Τούρκο πρέσβη στο Μπακού, όπου και του παρουσίασε το μοντέλο του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους KAAN της Άγκυρας. Το Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε και αυτό στο εν λόγω πρόγραμμα μαχητικού, το οποίο στόχο έχει την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς για την Τουρκία.

Από την άλλη, η Τουρκία τοποθέτησε έναν Σύμβουλο Αμυντικής Βιομηχανίας στο Αζερμπαϊτζάν σε μία προσπάθειά της να επεκτείνει εκτός τουρκικών συνόρων την επιρροή της προεδρίας τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών.

Σήμερα είναι ευρέως γνωστόν πως το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί ενεργά τουρκικά προϊόντα αμυντικού χαρακτήρα, όπως τα όπλα Bayraktar TB2, TRG-300, TRLG-230, MAM-L, MAM-C, MAM-T, LGK, KGK και HAKİM. Ωστόσο και σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε τουρκικό μέσο, το Αζερμπαϊτζάν αναμένεται στο μέλλον να αποκτήσει επιθετικά ελικόπτερα, πυροβόλα, συστήματα αεράμυνας, τακτικούς πυραύλους και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου από την Τουρκία. Ειπώθηκε πως κάποιες από αυτές τις αγορές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές μέλλον, πράγμα που πρέπει να ανησυχήσει τόσο τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις όσο και την χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει επίσης προγράμματα εκσυγχρονισμού υπάρχοντος σοβιετικού εξοπλισμού του αζερμπαϊτζανικού οπλοστασίου. Για παράδειγμα είχαμε αναφέρει στο παρελθόν πως η Άγκυρα παρέδωσε σχετικά πρόσφατα το πρώτο εκσυγχρονισμένο επιθετικό αεροσκάφος τύπου Su-25ML στην πολεμική αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, ένα αεροσκάφος το οποίο αναβαθμίστηκε από την τουρκική TAI. Στις βελτιώσεις που έλαβε το επιθετικό αεροπλάνο περιλήφθηκε και η προσθήκη κατευθυνόμενων πυρομαχικών που σχεδιάστηκαν και παράχθηκαν στην Τουρκία.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω βλέπουμε τις σχέσεις της Άγκυρας με του Μπακού να ενισχύονται περισσότερο από ποτέ, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας. Οι συνέπειες αυτών των σχέσεων δεν θα αργήσουν να επηρεάσουν έμμεσα και εμάς, μια και η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα αποκτήσει έναν πιστό πελάτη και επενδυτή.

GALLERY

ομάδα εκπροσώπων από την τουρκική αμυντική βιομηχανία στο Αζερμπαϊτζάν μετά την επιχείρηση κατά του Καραμπάχ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...