Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αρμένιος Στρατηγός μιμείται τους 300 Σπαρτιάτες-Με 10.000 Στρατιώτες δεν παραδίδει τα όπλα στους Αζέρους και θα πολεμήσει μέχρι τέλους

Νέα αιφνιδιαστική εξέλιξη έχουμε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ενώ έχουμε διαπραγματεύσεις Αρμενίων και Αζέρων, με τους δεύτερους να θέλουν την πλήρη αποχώρηση όλων των Αρμενίων από το Ναγκόρνο, και την προσάρτηση του.

Ο Αρμένιος Στρατηγός Κάρεν Τζαβαλιάν (Koh) αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα μαζί με τους υφισταμένους του Αρμένιους στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αρνούμενος να συμμορφωθεί με την κυβέρνηση Πασινιάν .

Ο Στρατηγός Τζαβαλιάν ηγείται περίπου 10.000 Αρμενίων πάνοπλων στρατιωτών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου κατά των Αζέρων.

Ο Αρμένιος Στρατηγός, έχει κατά νου τους 300 του Λεωνίδα και προτιμά να πέσει στα βουνά του Ναγκόρνο, παρά να παραδώσει το έδαφος της επαρχίας αυτής στους Αζέρους.

Επίσης, οι αρμενικές αρχές της Δημοκρατίας του Αρτσάχ αποδέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής για κατάπαυση του πυρός, ενώ οι Αζέροι επιδιώκουν καταφανέστατα εθνοκάθαρση του Αρτσάχ.

Συνελήφθησαν ύποπτοι για την εκτέλεση των 8 Ρώσων Στρατιωτών στο Ναγκόρνο αφήνοντας ερωτηματικά  

Συνελήφθησαν οι πρώτοι ύποπτοι για τους θανάτους Ρώσων ειρηνευτικών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτό ανέφερε πηγή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ITAR-TASS στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Οι πρώτοι ύποπτοι για το έγκλημα συνελήφθησαν», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου, ενώ φοουντώνουν οι φήμες για συμφωνία Ρώσων και Αρμενίων κάτω από το τραπέζι .

Χθες τζιπ του ρωσικού Στρατού δέχθηκε καταιγιστικά πυρά αυτομάτων όπλων από την πλευρά των Αζέρων Στρατιωτών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 8 Ρώσων στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων και έναν Συνταγματάρχη, υποδιοικητή της ρωσικής δύναμης στο Ναγκόρνο.

Οι Ρώσοι ζήτησαν εξηγήσεις από του Αζέρους, οι οποίοι πιθανότατα να παρέδωσαν πιθανόν στρατιωτικό προσωπικό τους να δικαστεί σε ρωσικό δικαστήριο, για να εξομαλύνουν την κατάσταση, εκτός και αν έδρασαν παραστρατιωτικές ομάδες και μέλη που έδρασαν στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιοι είναι ύποπτοι και πως συνελήφθησαν.

Σημειώνουμε ότι οι Αζέροι με  αλαζονεία και με την βοήθεια των Τούρκων, καταστρέφουν και εξοντώνουν συστηματικά Αρμένιους πολίτες και υποδομές, εκκλησίες, μοναστήρια.

Αναμένουμε αντίδραση από το Κρεμλίνο, για το περιστατικό, ενώ έχουμε ασαφείς πληροφορίες για τους υπόπτους που συνέλαβε ο ρωσικό Στρατός. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...