Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε κατάσταση αμόκ οι Ρώσοι διοικητές στο Μπαχμούτ- Στρατιώτες αρνούνται να εκτελέσουν εντολές καθώς Ουκρανοί ανακαταλαμβάνουν θέσεις (Βίντεο)

Τα ρωσικά στρατεύματα και εξέχοντες στρατιωτικοί μπλόγκερ λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει "κακοσχεδιασμένες και ατεκμηρίωτες" εντολές για την επείγουσα ανάκτηση εδαφών νοτίως του Μπαχμούτ, τα οποία κατέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη του 1442ου Συντάγματος της Ρωσίας, μιας επίστρατης ομάδας από την περιοχή Αλτάι Κράι, δήλωσαν ότι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους κοντά στο χωριό Κλεστσέεβκα -μια πόλη περίπου τέσσερα μίλια νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ που ανακτήθηκε από το Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα- αφού τους είπαν να επιτεθούν προς την κατεύθυνση της πόλης Ντονιέτσκ για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Το υλικό δημοσιεύθηκε στο X, πρώην Twitter, από τον φυλακισμένο Ρώσο υπερεθνικιστή Ιγκόρ Γκίρκιν και αναφέρεται στην τελευταία αξιολόγηση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την έκθεση του ISW, οι Ρώσοι στρατιώτες στο βίντεο παραπονιούνται ότι οι άνδρες αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου χωρίς λειτουργικά πυρομαχικά και ότι το σύνταγμα πάσχει από "χαμηλό ηθικό" αφού άκουσε αναφορές για ουκρανικά στρατεύματα που καταστρέφουν άλλα ρωσικά συντάγματα στην περιοχή.

Το βίντεο της 1442ης έρχεται την ώρα που ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Σβιάτοσλαβ Γκολίκοφ υποστήριξε στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη ότι η κατάσταση στο νότιο Μπαχμούτ παραμένει "πολύ δύσκολη" λόγω των "υστερικών ενεργειών αντίδρασης που λαμβάνει η διοίκησή μας σε αυτή την περιοχή".

"Εκτός από την πραγματική προέλασή τους στο έδαφος, ο εχθρός επεξεργάστηκε καλά την κατάσταση με την [Αντρέεβκα] στον τομέα των μέσων ενημέρωσης", έγραψε ο Γκολίκοφ. "Ως αποτέλεσμα, έχουμε υστερικές προσπάθειες να ανακαταλάβουμε τα ερείπια της [Αντρέεβκα]. Εξίσου υστερικές προσπάθειες αντεπίθεσης λαμβάνουν χώρα στη γύρω περιοχή".

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε με επιτυχία το χωριό Αντρέεβκα, περίπου έξι μίλια νότια του Μπαχμούτ, την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας στην περιοχή έμειναν "κουρελιασμένες" μετά τη μάχη.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θα συμπληρώσει 19 μήνες αυτό το Σαββατοκύριακο, μαστίζεται συνεχώς από αναφορές για χαμηλό ηθικό μεταξύ των στρατευμάτων της. Ορισμένοι στρατιώτες έχουν παραπονεθεί ότι αναπτύχθηκαν για να πολεμήσουν χωρίς επαρκή εξοπλισμό ή εκπαίδευση.

Συγγενείς του 1442ου Συντάγματος ανησυχούσαν προηγουμένως για τους αγαπημένους τους που πολεμούσαν κατά μήκος των γραμμών του μετώπου για αρκετούς μήνες χωρίς να τους προσφέρεται ανακούφιση, ανέφερε το τσεχικό μέσο ενημέρωσης Sibreal.

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει σημειώσει μια σειρά επιτυχιών γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, καθώς το Κίεβο προχωρά για να ανακτήσει τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στα νοτιοανατολικά, χωρίς ωστόσο τα κέρδη να αποτελούν στρατηγικές νίκες.

Οι ρωσικές άμυνες στην περιοχή Ζαπορίζια έχουν επίσης δείξει σημάδια "σοβαρής υποβάθμισης" έναντι των επιθέσεων της Ουκρανίας στην περιοχή, ανέφερε προηγουμένως το ISW.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ