Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Γενοκτονία στο Ναγκόρνο-Ρώσοι Στρατιώτες παράτησαν τους Αρμένιους στα χέρια των Αζέρων (Βίντεο)

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι Rybar αναφέρει ότι το βίντεο δείχνει στην πραγματικότητα ένα κατεστραμμένο παρατηρητήριο της ρωσικής ειρηνευτικής ομάδας στο Αρτσάχ.

Ρώσοι ειρηνευτές από το πεδίο της μάχης το επιβεβαιώνουν. Η μόνη ασχολία των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, είναι να εκκενώνουν αμάχους από τη ζώνη των ενεργών εχθροπραξιών, ενώ συνεχίζουν να δέχονται οβίδες από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Επίσης δεν γίνεται καν λόγος για χρήση βίας από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ή την 102η ρωσική στρατιωτική βάση στο Γκιούμρι.

Η Μόσχα αναφέρει ότι δεν υπάρχει νομική βάση για αυτό. Έτσι, προς το παρόν, οι Ρώσοι Στρατιώτες έχουν  επικεντρωθεί μόνο στη διάσωση του αρμενικής καταγωγής άμαχου πληθυσμού.

Με λίγα λόγια ο Πούτιν έχει αφήσει το Ναγκόρνο στα χέρια Τούρκων και Αζέρων, που επιδιώκουν την πλήρη κατάληψη του εδάφους, ενώ ο Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ απάντησε σε έκκληση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός, ότι αυτό θα λάβει χώρα μόνο όταν περατωθεί η “ αντιτρομοκρατική επιχείρηση”.  

Η Ρωσία έχει ενεργή συμφωνία ασφαλείας με την Αρμενία ενώ Ρώσοι Στρατιώτες έλεγχαν τις περιοχές του Αρτσάχ στις επιτίθενται από χθες οι Αζέροι χωρίς να τους σταματήσει κανένας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για την επίθεση των Αζέρων ανέφερε ότι η Τουρκία  στηρίζει τις κινήσεις του Αζερμπαϊτζάν για να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητά του,ενώ  ανέφερε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί μέρος τους αζέρικου εδάφους και η επιβολή ενός διαφορετικού καθεστώτος στον θύλακα αυτόν θεωρείται ως  «απαράδεκτη».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέχισαν την επίθεσή τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε μια προφανή προσπάθεια να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρου του εδάφους.

Οι μάχες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι σήμερα το πρωί.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η επίθεση «συνεχίζεται με επιτυχία» και συνέχισε να δημοσιεύει πλάνα που υποτίθεται ότι αφορούν επιθέσεις με drone σε θέσεις των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι Αρμένιοι ανακοίνωσαν ότι οι μάχες συνεχίζονται «με ποικίλη ένταση κατά μήκος της γραμμής επαφής». Πρόσθεσαν ότι συνέχισαν να αντιστέκονται στην προέλαση του Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία απαιτεί επίσης την άμεση χρήση των μηχανισμών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο επικεφαλής του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών, Αραράτ Μιρζογιάν, έκανε την σχετική δήλωση σε συνάντηση με τον  Πρόεδρο του ΟΑΣΕ Μπουγιάρ Οσμάνι.

Στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο ο Οσμάνι έγραψε ότι «ανησυχεί βαθιά για τις αναφορές για στρατιωτικές επιχειρήσεις» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τους τρέλαναν στις ανακοινώσεις όλοι τους Αζέρους, οι οποίοι φυσικά αγνοούν το διεθνές δίκαιο, όπως και οι Τούρκοι και συνεχίζουν ακάθεκτοι τα επεκτατικά σχέδια τους με την βοήθεια των Τούρκων και του καθεστώτος Ερντογάν φυσικά.

Η ουσία της νέας άνανδρης εισβολής των Αζέρων παραμένει, Ρώσοι και λοιποί έχουν αφήσει το λαό του Αρτσάχ στο έλεος των Αζέρων Στρατιωτών που σκοτώνουν αμάχους και καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους, σε μια δεύτερη γενοκτονία κατά των Αρμενίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...