Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι Αζέροι! Χτύπησαν στο ψαχνό αθώα μικρά παιδιά-25 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

120.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δέχονται στρατιωτική επίθεση. Το Αζερμπαϊτζάν έχει ξαναρχίσει τον πόλεμο εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ, βομβαρδίζοντας αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές μετά από 9 μήνες σκόπιμου αποκλεισμού, πείνας και άρνησης πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας.Όπως είπαν οι ειδικοί - αυτό είναι Γενοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από ιατρικά ιδρύματα του Αρτσάχ, έως τις 21:00, υπάρχουν 138 τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι 29 είναι πολίτες. Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί σύνδεση με τα ιατρικά ιδρύματα του Askeran και του Martuni αυτή τη στιγμή.

Ειδικά μέτρα λαμβάνει η αστυνομία κατά των πολιτών που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο στο Ερεβάν. Έχουν αναπτύξει ελαφριές και ηχητικές χειροβομβίδες ανάμεσα στο πλήθος.

Αρχικό κείμενο

Οι σειρήνες έχουν ενεργοποιηθεί ξανά στο Στεπανακέρτ καθώς το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά το δεύτερο κύμα επιθέσεων κατά του άμαχου πληθυσμού. Το Υπουργείο Υγείας της Αρτσάχ αναφέρει περίπου 80 τραυματίες και 5 νεκρούς καθώς το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την εκστρατεία γενοκτονίας κατά των Αρμενίων στο Αρτσάχ. Από τους τραυματίες, οι 23 είναι πολίτες, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά. Τρία από τα τραυματισμένα παιδιά στο Αρτσάχ είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα παιδί χειρουργείται αυτή τη στιγμή για εσωτερική αιμορραγία, ένα άλλο έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στήθος για διαπεραστικό τραύμα από σκάγια και ένα τρίτο παιδί με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ετοιμάζεται για χειρουργική επέμβαση.

 

Οι γενοκτονικές δυνάμεις του Αλίεφ χρησιμοποίησαν αεροπορικό χτύπημα πριν από 20 λεπτά κοντά στην πόλη Martakert και ένα χωριό της περιοχής Askeran. Δεν έχω ακόμα πληροφορίες για τις συνέπειες. Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες είναι συνεχείς, οι θάνατοι/τραυματισμοί πολιτών και στρατιωτικών αυξάνονται.

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή επαφής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης και στρατιωτική αεροπορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Στεπανάκερτ δέχεται ξανά πυρά πυροβολικού και ηχεί σειρήνα αεροπορικής επιδρομής.

Το υπουργείο Υγείας της Αρτσάχ ανέφερε περίπου 80 τραυματίες και 5 νεκρούς ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, διαδίδουν πλάνα που υποστηρίζουν την «καταστροφή ενός σταθμού ραντάρ», αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πύργο αναμετάδοσης της Karabakh Telecom, που χρησιμοποιείται για κινητές επικοινωνίες.

Η κοινότητα Yeghtsahogh στην περιοχή Shushi με πληθυσμό 150 κατοίκων έχει δεχτεί άμεσα πυρά από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέστρεψαν το σχολείο της κοινότητας. Δεν υπάρχει δυνατότητα εκκένωσης των κατοίκων καθώς είναι πλήρως περικυκλωμένοι από στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτή τη στιγμή, η ιατρική μονάδα παίδων «Arevik» του Στεπανακέρτ έχει δεχθεί 9 παιδιά με τραύματα από θραύσματα σε διάφορα μέρη του σώματος. Από αυτούς, οι 6 είναι σε μέτρια κατάσταση, ενώ οι 3 σε σοβαρή. Ένα παιδί υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για εσωτερική αιμορραγία, ένα άλλο έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στήθος για διεισδυτική βλάβη από σκάγια και ένα τρίτο παιδί έχει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Τρία από τα εννέα τραυματισμένα παιδιά στο Αρτσάχ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Αρτσάχ. Ένα από τα παιδιά βρίσκεται στο χειρουργείο με διάγνωση εσωτερικής αιμορραγίας, ένα παιδί έχει ήδη χειρουργηθεί για διαπεραστικό τραύμα από σκάγια στο στήθος και ένα άλλο παιδί με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι ετοιμάζεται για χειρουργική επέμβαση.

Νωρίτερα σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε τη μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση στο Αρτσάχ από τον πόλεμο του Αρτσάχ το 2020. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν θύματα αμάχων και δεκάδες τραυματίες σε όλη την Αρτσάχ, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται στις περιοχές Askeran, Stepanakert και Shosh. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...