Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία εξήγαγε το anti-drone σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου "ILTER" στο Αζερμπαϊτζάν πριν τη νέα επίθεσή του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ-Τι φοβάται ο Ερντογάν;

Δυστυχώς η εκτίμηση του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ, σύμφωνα με την οποία σε άρθρο μας από τις 3 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Νέα πολεμική αναμέτρηση "στα σκαριά"! Προειδοποίηση Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία: "Παίζετε με τη φωτιά", προειδοποιούσαμε ότι "το μείγμα είναι εκρηκτικό και πεποίθηση μας είναι ότι αργά ή γρήγορα, είναι πάρα πολύ πιθανό οι δύο χώρες να  οδηγηθούν σε μια επανάληψη της στρατιωτικής αναμέτρησης τους", αναφερόμενοι στις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, επαληθεύθηκε πλήρως.

Σε σημερινό μας άρθρο με τίτλο," Μαζική επίθεση Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ-Βομβαρδισμοί κατά αμάχων με MLRS, UAV- Παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Arevik", αναφερθήκαμε διεξοδικά με πληθώρα οπτικού υλικού, στην επίθεση μεγάλης κλίμακας, των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, με χρήση πυροβολικού και drones, εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με στόχο πόλεις και αμάχους, που βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται στενά από εμάς.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν είναι αδελφικές όπως συνηθίζει να λέει ο Ερντογάν, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται στενότατα στον στρατιωτικό τομέα και την Άγκυρα να ενισχύει συνεχώς με οπλικά συστήματα και μέσα το Μπακού, έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο τις προβλέψεις της " Διακήρυξης της Σούσα".

Η Τουρκία εξήγαγε το anti-drone σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου "ILTER" στο Αζερμπαϊτζάν

Στο πλαίσιο  παροχής στρατιωτικής βοήθειας της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν, τουρκικό ΜΜΕ σε άρθρο του με τίτλο, "Λύση ILTER για απειλές από drone! Η Tουρκία κάθισε στο τραπέζι με την αδελφή μας χώρα", επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Το İLTER, το οποίο είναι ένα  σύστημα  ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύχθηκε από την Τουρκική αμυντική βιομηχανία για την εξουδετέρωση των απειλών από drone, συνεχίζει την επιτυχία του στις εξαγωγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η οικογένεια προϊόντων İLTER Drone Detection and Blocking System, που αναπτύχθηκε από την Boğaziçi Defense με εγχώρια συμμετοχή την  παραγωγή του άνω του 90%, συνεχίζει να έχει ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, χάρη στις επιδόσεις του στον τομέα.

Η Boğaziçi Defense, η οποία κατάφερε να εξάγει το İLTER σε περισσότερες από 10 χώρες, εξήγαγε νέα συστήματα αντιμέτρων drone στο Αζερμπαϊτζάν, όπου προμήθευε προηγουμένως άλλα προϊόντα της.

Μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, παραδόθηκε η παράδοση το σύστημα ανίχνευσης και αναχαίτισης Drone İLTER J250 και των μοντέλων İLTER HP Mobile High Power GNSS Deception και ISM Intercept System.

Διαφορετικά αιτήματα του  συστήματος που ελήφθησαν από το Αζερμπαϊτζάν θα παρουσιαστούν επίσης στις αρχές τις επόμενες ημέρες.

Το İLTER J250

Το İLTER J250 Drone Detection and Blocking System, το νέο μέλος της οικογένειας İLTER, εκτελεί πλήρως αυτόματες εργασίες ανίχνευσης, εμπλοκής και εξαπάτησης έναντι περιστροφικών ή σταθερών πτερύγων mini/micro drones με τους αισθητήρες RF.

Το σύστημα, το οποίο έχει δυνατότητες ανίχνευσης και αποκλεισμού 360 μοιρών έναντι πολλαπλών επιθέσεων με drone, μπορεί να ανιχνεύσει έως και 8 χιλιόμετρα απόσταση και να παραποιήσει συντεταγμένες σε ζώνες GNSS.

Χάρη στη δυνατότητα πλαστογράφησης συντεταγμένων, το σύστημα εκπέμπει ψεύτικα σήματα GNSS για να αποτρέψει τις απειλές που πετούν αυτόνομα και μπορεί να μετακινήσει την απειλή από την προστατευόμενη περιοχή στις επιθυμητές συντεταγμένες.

Το σύστημα πλαστογράφησης και αποκλεισμού ISM GNSS υψηλής ισχύος İLTER HP Mobile, με τη μεγάλη αποτελεσματική εμβέλεια και την κινητικότητά του, μπορεί να μπλοκάρει σημεία- στόχους έως και 80 χιλιόμετρα από ασφαλείς περιοχές.

Με το λογισμικό οπτικής επαφής που υπολογίζει τα σημεία στόχου που επηρεάζονται από το σύστημα, οι κεραίες στο σύστημα κατευθύνονται αυτόματα στον στόχο και μπορούν να επιτευχθούν παρεμβολές χωρίς απώλειες, τύφλωση και εξαπάτηση.

Το σύστημα, εγκατεστημένο σε όχημα κλειστού τύπου 4Χ4, μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα 24 ώρες την ημέρα.

Βασικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Ανιχνεύει Drones/UAV με φάσμα RFΙσχύς εξόδου RF τυπική 250 W.
Ανίχνευση και καταστολή 360° έναντι επιθέσεων πολλαπλών drones
Ανιχνεύει οριζόντια τουλάχιστον από 1 km έως 8 km και κάθετα έως μεταξύ 40 ° και 60 °.

Φιλική προς το χρήστη διεπαφή.
Εύρος αναλογίας εμπλοκής τουλάχιστον 1:2, τυπικό 1:5
Παραπλάνηση στις ζώνες GNSS.

Ανιχνεύει UAV χαμηλού υψομέτρου (Unmanned Aerial Vehicle) με περιστρεφόμενα και σταθερά φτερά, την ασύρματη επικοινωνία του drone με το τηλεχειριστήριό του,τις ζώνες συχνοτήτων UHF, S ve C

Μπλοκάρει τις ζώνες συχνοτήτων των τηλεχειριστηρίων επικοινωνιών με εχθρικά Drone/UAV, καθώς και 
 αυτόνομες πτήσεις με βάση τις ζώνες συχνοτήτων GNSS (GPS(L1,L2,L5), GLONASS(G1,G2,G3), GALILEO(E1,E5a,E5b,E6), BEIDOU(B1,B2,B3)).

Με καθορισμένα  πλαστά από τον χρήστη σήματα GNSS που παράγονται από το ILTER  παραπλανεί την εχθρική απειλή. 

https://youtu.be/uGp60fY3fgM

Συμπέρασμα

Είναι γνωστό ότι η Τεχεράνη δεν βλέπει καθόλου καλό μάτι την διάνοιξη του διαδρόμου Ζανγκεζούρ και την χερσαία διασύνδεση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, αφού αυτή θα επεκταθεί μέσω της Κασπίας, συνδέοντας τις χώρες του Τουρκικού κόσμου εμπορικά, οικονομικά και στρατιωτικά, δημιουργώντας ένα "Τουρκικό ΝΑΤΟ" στα σύνορά του.

Ταυτόχρονα, θα κόψει τη σύνδεση μεταξύ του Ιράν και της Αρμενίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Τεχεράνη προκειμένου να διατηρήσει χερσαία σύνδεση με τη Ρωσία.

Επίσης είναι γνωστή η "φιλοξενία" στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν Ισραηλινής βάσης παρακολούθησης του Ιράν, οπότε και είναι επακόλουθο η Τεχεράνη να είναι εχθρική απέναντι στο Μπακού.

Τέλος υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ενίσχυση της Αρμενίας με Ιρανικά drones, ενώ είναι γνωστές οι καταστροφικές δυνατότητες των Ιρανικών drones kamikaze "Shahed" που δόθηκαν στην Ρωσία και χρησιμοποιήθηκαν εκτενέστατα  κατά των Ουκρανών.

Εκτίμησή μας είναι ότι προ κινδύνου καταστροφής οπλικών συστημάτων και μέσων των Αζέρων από τα Ιρανικά drones που διαθέτει η Αρμενία, ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να εξοπλίσει το Μπακού με το σύγχρονο anti-drone σύστημα "ILTER".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ