Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανικοί πύραυλοι Storm Shadow πετσόκοψαν το ρωσικό υποβρύχιο Rostov on Don προκαλώντας ανησυχία στην Μόσχα(Φωτογραφίες)

Πραγματικά είναι οικτρή η εικόνα του ρωσικού υποβρυχίου Rostov on Don μετά το κτύπημα του από ουκρανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Οι εν λόγω πύραυλοι, βρετανικής προέλευσης, προκάλεσαν καταστροφικές ζημιές στο ρωσικό υποβρύχιο Rostov on Don.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εικόνες που προέκυψαν πρόσφατα παρείχαν μια έντονη οπτική απόδειξη της σημαντικής ζημιάς που προκλήθηκε στο υποβρύχιο κλάσης imroved Kilo της Ρωσίας, Rostov on Don (B-237), μετά από επίθεση ουκρανικού πυραύλου στο Ναυπηγείο της Σεβαστούπολης.

Το χτύπημα πιστεύεται ότι εκτελέστηκε χρησιμοποιώντας πυραύλους Κρουζ SCALP και Storm Shadow, από Βρετανία και Γαλλία.
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ουκρανικά πλήγματα κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Ενημέρωση πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το ναυπηγείο Sevmorzavod, μέρος της ναυτικής βάσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη, ήταν ο κύριος στόχος στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 του Κιέβου.

Τόσο το ρωσικό αποβατικό πλοίο Minsk όσο και το υποβρύχιο Rostov-na-Donu μπήκαν στο στόχαστρο, αφού αμφότερα υποβάλλονταν σε συντήρηση σε ειδικές δεξαμενές.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να ελαχιστοποιήσει την εικόνα της ζημιάς, τα στοιχεία δείχνουν ότι το αποβατικό πολεμικό πλοίο Μινσκ ίσως να μην ξαναπέσει ξανά στο νερό, ενώ οι επισκευές στο ρωσικό υποβρύχιο θα μπορούσε να οδηγήσουν σε υπέρογκο κόστος και παρατεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας για τις αποβάθρες του ναυπηγείου, τονίζουν βρετανικές πηγές χωρίς να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.

Ο Αντιπτέραρχος Μυκόλα Όλενσουνκ, Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε δήλωση του σχετικά με τους τύπους πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω επίθεση στα ρωσικά ναυπηγεία δήλωσε: «Τα βρετανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης είναι περίεργα για το είδος των πυραύλων Κρουζ που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί πιλότοι για να στείλουν τα πλοία Μινσκ και Ροστόφ-ον-Ντον με τον ίδιο τρόπο όπως το καταδρομικό Moskva».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την χρήση τόσο των βρετανικών πυραύλων Κρουζ Storm Shadow όσο και των γαλλικών πυραύλων Κρουζ SCALP από τις ουκρανικές δυνάμεις, προσθέτοντας: "Και οι δύο πύραυλοι λειτουργούν τέλεια και ο κατακτητής δεν έχει καμία πιθανότητα!"

Αυτή η τολμηρή ουκρανική επίθεση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των δυτικών εθνών στην Ουκρανία, χαρακτηριστικό παράδειγμα της παράδοσης πυραύλων Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου στο Κίεβο νωρίτερα μέσα στο έτος.
Με ένα εντυπωσιακό επιχειρησιακό βεληνεκές, αυτοί οι πύραυλοι έχουν αυξήσει σημαντικά την ικανότητα κρούσης του ουκρανικού στρατού στην περιοχή.

Ρωσική απάντηση προς το παρόν στο Κίεβο

Άνω των 12 Πολεμικών πλοίων θα ενταχθούν στο ρωσικό ναυτικό φέτος, συνολικά 14 το 2023.
Αυτά περιλαμβάνουν τη φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Admiral Golovko και δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια, το Κρασναγιάρσκ και το Τσάρος Αλέξανδρος ο Γ’, που μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους Bulava.

Η ρωσική απάντηση εκτιμάται ότι θα έχει και συνέχεια  με την Ρωσία να επιδιώκει να απαντήσει με πολλαπλάσιο κτύπημα κατά υποδομών στην Ουκρανία στοχεύοντας και ξένους συμβούλους και Αρχηγεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ