Ένοπλες Συρράξεις

Ιράκ: Νεκρά 4 μέλη του PKK σε τουρκική αεροπορική επιδρομή στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Τέσσερα μέλη του PKK σκοτώθηκαν χθες Κυριακή από την επίθεση που εξαπέλυσε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αυτής της βόρειας περιφέρειας του Ιράκ.

«Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τρεις μαχητές σκοτώθηκαν όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξε το όχημά τους στην περιοχή Τζαλ Μιρ στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η περιοχή φιλοξενεί τοπικό κίνημα Γιαζίντι που πρόσκειται στο PKK: τις Μονάδες Αντίστασης του Σιντζάρ. Σε χθεσινό δελτίο Τύπου, επιβεβαίωσε τον θάνατο «τριών συντρόφων» σε επίθεση UAV που αποδόθηκε στον τουρκικό στρατό.

Η Τουρκία εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος. Στα τέλη Αυγούστου, επτά μέλη του PKK σκοτώθηκαν από δύο επιθέσεις τουρκικών UAV κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Το PKK, που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...