Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θεαματική επιχείρηση ουκρανικών ειδικών δυνάμεων! Κατέλαβαν πλατφόρμα πετρελαίου από τους Ρώσους και κατέστρεψαν ένα αεροπλάνο Su-30 (βίντεο)

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας (GUR).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30, το οποίο κατάφεραν να καταστρέψουν. Οι εξέδρες, γνωστές ως «πύργους του Μπόικο», ελέγχονταν από τη Ρωσία αφού η Μόσχα προσάρτησε παράνομα τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπηρεσία πληροφοριών με επικεφαλής τον στρατηγό Κύριλλο Μπουντάνοφ λέει ότι οι πύργοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους ως χώροι προσγείωσης ελικοπτέρων και για την ανάπτυξη εξοπλισμού ραντάρ.

«Μια μοναδική επιχείρηση για τον έλεγχο των πύργων Μπόικο διεξήχθη από τις αμυντικές μονάδες πληροφοριών», ανακοίνωσε η GUR, η οποία δημοσίευσε επίσης μια καταγραφή βίντεο της αποστολής, όπως γράφει το CNN.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν πολύτιμα τρόπαια: ένα απόθεμα πυρομαχικών για ελικόπτερα UAM (μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι αεροσκαφών), καθώς και το ραντάρ Neva, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο GUR.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις φάσεις της επιχείρησης, έλαβε χώρα η μάχη μεταξύ των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων σε σκάφη και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-30. Ως αποτέλεσμα της μάχης, το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει», υποστηρίζει ο GUR.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι κατέστρεψε ουκρανικά σκάφη με στρατιώτες επί του σκάφους, τα οποία αναζητούσαν απόβαση στην Κριμαία. Η GUR ανακοίνωσε στις 24 Αυγούστου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ότι πέτυχε μια τέτοια επιχείρηση, υψώνοντας την ουκρανική σημαία στο έδαφος της Κριμαίας.

Παρατηρώντας τις συγκρούσεις για τον έλεγχο των δύο πύργων από τον περασμένο μήνα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως «φυλάκια για την ανάπτυξη δυνάμεων, πλατφόρμες για ελικόπτερα και θέσεις για την τοποθέτηση συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».

.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ