Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις στη Β. Συρία: Σφοδρές μάχες Κούρδων με τουρκόφιλους τζιχαντιστές στη Μάνμπιτζ- Μπήκαν στη Ντιμπάν οι SDF (Βίντεο)

Οι αραβικές φυλές στη βόρεια και ανατολική Συρία διεξάγουν τώρα μια ένοπλη εξέγερση εναντίον των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του κύριου αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξέγερση ξεκίνησε αργά στις 27 Αυγούστου, αφότου οι SDF συνέλαβαν τον Ρασίντ Αμπού Χαουλά, τον ηγέτη της μεγαλύτερης αραβικής παράταξης, του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ Εζόρ (DMC), και ξεκίνησαν μια επιχείρηση ασφαλείας εντός των περιοχών τους στην επαρχία σε συνεργασία με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι αραβικές φυλές στην Ντέιρ Εζόρ με επικεφαλής τον Σεΐχ Ιμπραχίμ αλ-Χαφέλ, εξέχοντα ηγέτη της επιρροής Al Uqaydat, ξεσηκώθηκαν γρήγορα εναντίον των SDF, επιτιθέμενες στις βάσεις και τα σημεία ελέγχου των ομάδων στην ανατολική και νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν κοντά στις βάσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Conoco στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ και στις πετρελαιοπηγές αλ-Ομάρ στη νότια ύπαιθρο της επαρχίας. Ωστόσο, ο συνασπισμός δεν επενέβη.

Στις 31 Αυγούστου, οι SDF δήλωσαν ότι ο Αμπού Καγουάλα συνελήφθη για την εμπλοκή του σε σοβαρά εγκλήματα και παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με μια "αντεπαναστατική" ξένη δύναμη, της διακίνησης ναρκωτικών, της κατάχρησης εξουσίας και της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων του ISIS στην Ντέιρ Εζόρ.

Την επόμενη ημέρα, 1η Σεπτεμβρίου, οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπιού. Μαχητές των φυλών με την υποστήριξη της Τουρκίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης Μανμπίτζ που κατείχαν οι SDF. Οι μαχητές εισέβαλαν σε αρκετές θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στα βόρεια της πόλης. Σε απάντηση, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά των συγκεντρώσεων και των θέσεών τους.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μαχητές φυλών εξαπέλυσαν δύο νέες επιθέσεις κατά των SDF από τις κατευθύνσεις της πόλης Ρας αλ Αΐν στη βόρεια επαρχία αλ Χασάκα και Τελ Αμπιάντ στη βόρεια επαρχία Ράκα. Και οι δύο επιθέσεις αποκρούστηκαν γρήγορα.

Την ίδια ημέρα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Συρία ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του συνασπισμού συναντήθηκαν με αξιωματούχους των SDF και αρχηγούς φυλών στη βόρεια και ανατολική Συρία για να προσπαθήσουν να τερματίσουν τη σύγκρουση. Παρόλα αυτά, δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι SDF κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη-κλειδί Ντιμπάν στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ, το προπύργιο του Sheikh al-Hafel. Ωστόσο, ο αρχηγός της φυλής δεν συνελήφθη και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στην πόλη και σε άλλα μέρη της επαρχίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συγκρούσεις στη Ντέιρ Εζόρ έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 90 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 57 μέλη της φυλής, 24 μαχητές των SDF και εννέα άμαχοι.

Η εξέγερση των φυλών στη Ντέιρ Εζόρ δεν είναι πιθανό να τερματιστεί σύντομα. Η επιρροή των SDF στην επαρχία και σε άλλες αραβικές περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία είναι σαφώς αποδυναμωμένη. Ενώ οι αραβικές φυλές στο κυβερνείο δεν έχουν ακόμη λάβει καμία θέση έναντι του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος διατηρεί δύο βάσεις στο έδαφός τους, υπήρξαν αναφορές για συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ αυτών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που ελέγχουν τη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή