γυναίκες στρατιωτίνες
Ένοπλες Συρράξεις

Απελπισμένος ο Ζελένσκι στέλνει στην μάχη 60 χιλιάδες γυναίκες για να αναπληρώσει τις υπέρογκες απώλειες της αντεπίθεσης, λένε ρωσικές αναφορές!

Όπως ανακαλεί η δραστήρια αμυντική σελίδα SvPressa της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο δεύτερο έτος της προεδρίας του και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2022, είχε υποσχεθεί να ζητήσει από ολόκληρο τον πληθυσμό της Ουκρανίας να πολεμήσει την Ρωσία, λέγοντας πως «τόσο άντρες όσο και γυναίκες θα στρατολογηθούν». Τώρα η ρωσική σελίδα αναφέρει πως ο Ουκρανός ηγέτης θα τηρήσει τον λόγο του.

Σύμφωνα με τους Ρώσους ο Ζελένσκι ίσως αναγκαστεί να επιστρατεύσει και γυναίκες κυρίως εξαιτίας των τεράστιων απωλειών από την ουκρανική αντεπίθεση, αφού τελευταία οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το ανθρώπινο δυναμικό τους. Εν ολίγοις, όσοι ήταν κατάλληλοι να στρατολογηθούν έχουν στρατολογηθεί στην Ουκρανία. Έτσι, το ενδεχόμενο να γίνει επιστρατεύσεις και γυναικών είναι αρκετά πιθανό πλέον.

Όπως αναφέρουν κανάλια στο Teleram, το επόμενο κύμα επιστράτευσης στην Ουκρανία θα στοχεύσει άρρωστους, ανήμπορος και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Ωστόσο λέγεται πως το ουκρανικό γενικό επιτελεί το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας την επιστράτευση και ατόμων από το άλλο φύλλο, όπως γυναίκες γιατρούς, νοσοκόμες και φαρμακοποιούς.

Από την 1η Οκτωβρίου του 2023 θα εφαρμοστεί στην Ουκρανία άμεση απαγόρευση εξόδου από την χώρα για όσες γυναίκες βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία (δηλαδή έως 60 ετών) και δεν έχουν θέματα υγείας (αυτό το αποφασίζει ειδική επιτροπή). Επιπλέον, θα περνούν όπως οι άντρες από εκπαίδευση μάχης, θα ενημερώνουν τους υπεύθυνους στρατολόγησης για την αλλαγή μόνιμης κατοικίας τους, την οικογενειακή τους κατάσταση κλπ.

Μέχρι στιγμής γυναίκες άλλων ειδικοτήτων, δηλαδή εκτός ιατρικών, έχουν την δυνατότητα να αποφύγουν την επιστράτευση.

Η SvPressa ανακαλεί πως το σημερινό διάταγμα γενικής επιστράτευσης υπογράφηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ζελένσκι στις 25 Φεβρουαρίου του 2022, ωστόσο ούτε στο αρχικό έγγραφο ούτε σε κάποια αναθεώρηση αναγράφεται η επιστράτευση γυναικών. 

Αναπλήρωση των Τεράστιων Απωλειών

Σύμφωνα με την ρωσική σελίδα, το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο στόχος της στρατολόγησης γυναικών είναι η «συνεχής αναπλήρωση των απωλειών στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας». Και σήμερα αυτές οι απώλειες απαριθμούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αριθμός αυτός μόνο θα αυξάνεται όσο περνάει ο χρόνος.

Επίσης, σίγουρο είναι πως οι γυναίκες και οι κόρες των Ουκρανών ελίτ δεν θα χρειαστεί ούτε να πλησιάσουν κοντά στα κέντρα στρατολόγησης, πόσο μάλλον στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...