πιλότος ουκρανικού MiG-29 εν πτήσει
Ένοπλες Συρράξεις

Τρομερό βίντεο αερομαχίας από τον κορυφαίο Ουκρανό πιλότο Juice πριν πεθάνει!-Θυμίζει Top Gun αφού κατέρριψε μικροσκοπικό ρωσικό UAV (Βίντεο)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο εναέριος πόλεμος πάνω από την Ουκρανία έχει γίνει εντονότερος το τελευταίο διάστημα, μιας και πλέον βλέπουμε διάφορους τύπους αεροσκαφών και όπλων να εμπλέκονται σε επιθέσεις. Ωστόσο, υλικό από πραγματικές συγκρούσεις αέρος-αέρος δημοσιεύεται σπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τώρα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που καταγράφηκε από το πιλοτήριο ενός μαχητικού τύπου MiG-29 Fulcrum, την ώρα που το αεροσκάφος κατέρριψε με επιτυχία ένα ρωσικό drone τύπου Orlan.

Τρομερό Βίντεο

Το υλικό, το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε ή που καταγράφηκε, δημοσιεύθηκε στο κανάλι Militarnyi Videonews στο YouTube. Αργότερα, αποτέλεσε μέρος ενός άρθρου της σελίδας Militarnyi, στο οποίο ο αρθρογράφος ανακάλεσε την σπουδαία συνδρομή του γνωστού πιλότου MiG-29 Andrii Pilshchikov, περισσότερο γνωστό ως Juice. 

Παραμένει αβέβαιο εάν το βίντεο διάρκειας 48 δευτερολέπτων δείχνει πτήση του πιλότου Juice ή κάποιου άλλου Ουκρανού ιπτάμενου, ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο της Militarnyi συμπεράνουμε πως ο Juice χειρίζονταν το αεροσκάφος. 

«Οι ικανότητές του ήταν υψηλές, μπορούσε να χτυπήσει μικρούς στόχους όπως το αναγνωριστικό drone Orlan, το οποίο συγκριτικά με το μαχητικό MiG-29 φαίνεται μικροσκοπικό» εξηγεί το ουκρανικό άρθρο.

Στο βίντεο φαίνονται κάποια σύμβολα στην head-up display (HUD) του  iG-29. Αν και η ποιότητα του υλικού είναι χαμηλή, φαίνεται η ταχύτητα του αεροσκάφους στην πάνω αριστερή γωνία. Το βίντεο ξεκινά με το τζετ να πετά με 550 χλμ/ώρα, πριν μειώσει ταχύτητα στα 530 χλμ/ώρα στο τέλος της συμπλοκής. 

Το νούμερο στην πάνω δεξιά γωνιά δείχνει το υψόμετρο του  MiG-29, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 560 και 610 μέτρων στο υλικό. Μιλάμε δηλαδή για 1.800 με 2.000 πόδια.

Στα αριστερά της οθόνης HUD, δίπλα στην κλίμακα που δείχνει στον πιλότο παραμέτρους για την εκτόξευση πυραύλων, εμφανίζονται τα γράμματα RL, υποδεικνύοντας πως το ραντάρ είναι ενεργοποιημένο.

Στα 27 δευτερόλεπτο δράσης, εμφανίζονται κεντρικά άλλα δύο γράμματα, προς το κάτω μέρος της οθόνης. Πρόκειται για την ένδειξη PR, η οποία σημαίνει πως έχει εγκριθεί η εκτόξευση πυραύλου. Όταν το ίδιο σύμβολο αναβοσβήνει σημαίνει πως το κλείδωμα του στόχου βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Εν τέλει φαίνεται πως ο Ουκρανός πιλότος εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος της σειράς R-27 και συγκεκριμένα την έκδοση παρατεταμένου βεληνεκούς R-27ER με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Αυτό το όπλο δεν ενδείκνυται για χρήση έναντι μικρών στόχων, διότι υπάρχουν περιορισμοί στον ανιχνευτή του πυραύλου (ο οποίος κλειδώνει τον στόχο) με αποτέλεσμα ο πιλότος να πρέπει να πλησιάσει το drone σε «επικίνδυνα μικρή» απόσταση.

Όπως και να έχει, το μαχητικό MiG-29 του Κιέβου κατέρριψε το ρωσικό drone της σειράς Orlan με επιτυχία, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της χώρας.

GALLERY

πιλότος ουκρανικού MiG-29 εν πτήσει
πιλοτήριο ουκρανικού MiG-29 όσο εκτοξεύει πύραυλο
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ