Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσοι κατακαίνε με θερμοβαρικά τους Ουκρανούς-Ανελέητοι βομβαρδισμοί σε ουκρανικές ταξιαρχίες-Διαλύθηκε σχηματισμός του Κιέβου στο Ολσχάν (Βίντεο)

Η αεροπορία της ρωσικής ομάδας δυνάμεων "Νότος" έπληξε το σημείο ανάπτυξης της 5ης ταξιαρχίας εφόδου και την περιοχή συγκέντρωσης της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) με κατευθυνόμενα πυρομαχικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. Αυτό ανέφερε στο TASS ο επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας "Νότος" Βαντίμ Ασταφίεφ.

"Η αεροπορία της ομάδας δυνάμεων "Νότος" προκάλεσε ζημιές με κατευθυνόμενα πυρομαχικά UMPC-500 και UMPC-250 στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 5ης ταξιαρχίας εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού της Ντιλέεβκα και στην περιοχή συγκέντρωσης του ανθρώπινου δυναμικού της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νοβγκορότσκι", δήλωσε ο Ασταφίεφ.

Επιπλέον, το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου της αεροπορίας του στρατού κατέστρεψε ένα όχημα μάχης πεζικού στην περιοχή Κλεστσέεβκα.

Σύμφωνα με τον Ασταφίεφ, οι μαχητές της ομάδας κατέστρεψαν δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα (ACS) του διαμετρήματος 155 Krab πολωνικής παραγωγής στο Σβιάτο-Ποκρόφσκι και στο Κίροβο με τα πυρομαχικά Lancet. Τα Lancet αχρήστευσαν επίσης το οβιδοβόλο των 122 χιλιοστών Gvozdika και το εχθρικό όχημα μάχης πεζικού στις περιοχές των οικισμών Κουζμίνοβκα και Αντρέεβκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με συσκευή ρίψης πυρομαχικών έπληξαν ομάδες πεζικού, ορύγματα και τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές Τσάσοφ Γιαρ, Κλεστσέεβκα, Μπογκντάνοβκα και Κρασνόπολιε. Επίσης, με τη βοήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Gvozdika καταστράφηκαν στην Αβντιίβκα.

Επιπλέον, το πλήρωμα του συστήματος βαρέων θερμοβαρικών TOS-1A Solntsepek εκπόνησε με επιτυχία δύο αποστολές πυρός κατά των ομάδων εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα του Μπαχμούτ. 

Υποδιαιρέσεις της ομάδας στρατευμάτων Zapad νίκησαν έναν εχθρικό λόχο πεζικού στην περιοχή Ολσχάν, δήλωσε στο RIA Novosti ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ζιμπίνσκι, επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας.

"Κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι ομάδες εφόδου της 6ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, υποστηριζόμενες από πυρά αρμάτων μάχης, πυροβολικού και πλήγματα της αεροπορίας του στρατού, προχώρησαν στο βάθος της άμυνας του εχθρού στην περιοχή του οικισμού Ολσχάν και κατέλαβαν επτά οχυρά, εννέα παρατηρητήρια και νίκησαν μέχρι και έναν λόχο πεζικού από τη σύνθεση της 14ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας", δήλωσε ο αξιωματικός.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν τέσσερις ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις. Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό απέκρουσε τις επιθέσεις. "Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε μια διμοιρία ανθρώπινου δυναμικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού βρετανικής παραγωγής "Spartan". Δύο μαχητές αιχμαλωτίστηκαν", διευκρίνισε ο Ζιμπίνσκι.

Στην αμυντική ζώνη της 1ης Τεθωρακισμένης Στρατιάς, μονάδες της 25ης ξεχωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκαναν τρεις προσπάθειες αντεπίθεσης στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Νοβοσελόφσκι, όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν. Οι εχθρικές απώλειες ανήλθαν σε μια διμοιρία πεζικού.

Κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, το πυροβολικό της ομάδας κατέστρεψε δύο πυροβόλα, ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο Msta-B στην περιοχή Κουπιάνσκ και ένα οβιδοβόλο D-20 στην περιοχή Πετροπαβλόφκα.

Επιπλέον, Ρώσοι μαχητές κατέστρεψαν το αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya στην περιοχή Ντοροσέβκα με τη βοήθεια του Lancet.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ