φωτιά σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

«Θρίλερ» στη Μ. Θάλασσα μετά την ουκρανική επίθεση με ναυτικά drones-Ρωσικά ελικόπτερα εκκένωσαν νεκρό και τραυματίες ναύτες; (Ηχητικό)

Ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέκλεψαν πληροφορίες περί εκκένωσης Ρώσων ναυτών στην Μαύρη Θάλασσα. Η πληροφορία αυτή αποκτήθηκε όταν Ουκρανοί στρατιώτες απέκτησαν πρόσβαση στις επικοινωνίες μεταξύ πληρωμάτων ρωσικών ελικοπτέρων Ka-29.

Εκκένωση Ρώσων Ναυτών; Τι Συμβαίνει στην Μαύρη Θάλασσα;

Την παραπάνω είδηση μεταδίδει η σελίδα Babel, επικαλούμενη πηγή εντός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Η σελίδα δημοσίευσε και ένα ακουστικό απόσπασμα στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα ξεκίνησαν το χθεσινό πρωί, Τρίτης 1 Αυγούστου 2023, όταν το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε μία «ανεπιτυχή» επίθεση από τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας έναντι των πλοίων περιπολίας Sergey Kotov και Vasily Bykov του Project 22160 του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η επίθεση έλαβε χώρα 340 χιλιόμετρα μακριά από την Σεβαστούπολη, ενώ όλα τα ουκρανικά drones αναφέρθηκε πως καταστράφηκαν.

Όπως σημειώνεται, η συζήτηση που άκουσαν οι Ουκρανοί έγινε από πληρώματα ρωσικών ελικοπτέρων τύπου Ka-29, τα οποία συμμετείχαν στην εκκένωση Ρώσων ναυτών.

Σύμφωνα με δεδομένα που μετέδωσαν χρήστες του διαδικτύου, το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Spart-IV ήταν μεταξύ των ρωσικών σκαφών που δέχθηκε επίθεση. Αυτό το γιγαντιαίο πλοίο έχει την δυνατότητα να μεταφέρει όπλα από την Συρία.

Η πηγή της Babel δήλωσε πως πριν λίγο Ρώσοι ναύτες σε ένα από αυτά τα πλοία (που δέχθηκαν επίθεση) αιτήθηκαν την εκκένωση θυμάτων.

Σύμφωνα με την είδηση, ρωσικά ελικόπτερα Ka-29 ενεπλάκησαν στην εκκένωση, όπου τους ζητήθηκε να μεταφέρουν τα σώματα νεκρών και τραυματισμένους στην επικράτεια της Ανώτατης Ναυτικής Ακαδημίας Admiral Nakhimov στην Σεβαστούπολη.

Στην συζήτηση μεταξύ των πληρωμάτων των ελικοπτέρων και της παράκτιας αεροπορίας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί είπαν πως μεταδόθηκαν οι συντεταγμένες της ακριβής θέσης των πλοίων και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, τα πληρώματα μίλησαν για τουλάχιστον έναν νεκρό ναύτη και πέντε τραυματίες που χρειάζονταν άμεση ιατρική εκκένωση.

Δήλωσαν επίσης πως απαιτούνταν ένα σκάφος εκκαθάρισης υδάτων και ένα σκάφος συνοριοφυλακής κατά την διάρκεια της αποστολής εκκένωσης, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μόλυνε τα νερά και χρειάζονταν εκκαθάριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένει επίσης άγνωστο το ποιο πλοίο χτυπήθηκε από την ουκρανική επίθεση με drones. Η Babel έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Ρωσία αποκαλεί το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Sparta-IV πολιτικό και όχι στρατιωτικό σκάφος, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με αυτήν υπάρχουν όπλα μεγάλου διαμετρήματος σε αυτό, όπως και ένοπλες ομάδες και στρατιωτικό προσωπικό στο κατάστρωμά του.

Συμπερασματικά, οι ουκρανικές υποκλοπές πληροφοριών -εάν ισχύουν- έχουν δημιουργήσει νέα αναπάντητα ερωτήματα. Πάντως εάν πιστέψουμε τις πληροφορίες, τότε το ουκρανικό πλήγμα με μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό για την ρωσική πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή