φωτιά
Ένοπλες Συρράξεις

Κόκκινος Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τα πάντα-Ηχούν σειρήνες από το πρωί σε όλη την χώρα! (Βίντεο)

Για άλλη μία μέρα ήχησαν σε όλη την Ουκρανία σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, με την ρωσική αεροπορία να πλήττει πολλές ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές.

Στόχος Σημεία Προσωρινής Παράταξης του Ουκρανικού Στρατού

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Αστάφιεβ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Νότος, η αεροπορία της ομάδας εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες έναντι ουκρανικών στόχων σε διάφορες κατευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η αεροπορία της νότιας ομάδας στρατευμάτων πραγματοποίησε πλήγματα με πυραύλους και βόμβες σε υποδομές των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις του Λισικάνσκ, του Σολεντάρ-Μπαχμούτ, του Αλεξάντρο-Καλίνοβσκ, του Αβντίιβσκ και του Μαριίνσκι» δήλωσε ο Αστάφιεβ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο, πληρώματα ρωσικών αεροσκαφών τύπου Su-34 έπληξαν σημεία προσωρινής παράταξης της ουκρανικής 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην περιοχή Σερεμπριάνσκι και Μπελογκόροβκα, της 3ης Μεμονωμένης Ταξιαρχίας Εφόδου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δυτικά της Κλετσκίιβκα, της 22ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Πρεντέτσινο και της 24ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Νόβγκοροντ.

Από την άλλη, ρωσικές μονάδες πυροβολικού λέγεται πως κατέστρεψαν ουκρανικά ολμοβόλα 120 χιλιοστών στις περιοχές των οικισμών Σερεμπριάνσκι και Νεβέλσκαγια, όπως και αυτοκινούμενα ολμοβόλα τύπου 2S3 Akatsiya, Krab, M777 και 2S1 Gvozdika στο Σεβέρσκ, στην Τικόνοβκα, στο Αλεξάντρο-Καλίνοβσκ και στην Κρασνογκορόβκα, κατέληξε ο Αστάφιεβ. 

Συναγερμοί Αεροπορικών Επιδρομών Ήχησαν σε Όλη την Χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας RIA Novosti, συναγερμοί αεροπορικών επιδρομών ανακοινώθηκαν σε όλη την Ουκρανία σήμερα το πρωί. 

Οι σειρήνες ήχησαν για πρώτη φορά στις 07:12 τοπική ώρα στην περιοχή Κιροβογκράντ της Ουκρανίας. Στις 07:28 συναγερμοί ακούστηκαν και στην ουκρανική πρωτεύουσα το Κίεβο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήχησαν σειρήνες στις περιοχές Τσερνίχιβ, Τσερνίβτσι, Ζιτομίρ και Τερνόπιλ, όπως και σε άλλες περιοχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει καταστροφικές επιθέσεις έναντι ουκρανικών ενεργειακών, αμυντικών, στρατιωτικών και άλλων υποδομών. Όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, το πρώτο ρωσικό πλήγμα αποτέλεσε εκδικητικό αντίποινο για την επίθεση του Κιέβου έναντι της κριμαϊκής γέφυρας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το Κίεβο επιτέθηκε την γέφυρα ξανά, στις 17 Ιουλίου. Μετά από την επιχείρηση αυτή, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε ένα μπαράζ εκδικητικών πληγμάτων έναντι της Οδησσού, του Νικολάεφ και άλλων παραθαλάσσιων ουκρανικών πόλεων, στοχεύοντας υποδομές σε λιμάνια της χώρας, έτσι ώστε να μειωθούν οι ικανότητες εξαγωγής σιτηρών και άλλων αγαθών της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...