στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσοι κομάντος αποδεκάτισαν 3 ουκρανικές ομάδες στρατιωτών στην Ζαπορίζια-Βαγκνερίτες μεταμφιεσμένοι λαθρομετανάστες στην Πολωνία;

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν τρεις στόχους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, όσο στην Πολωνία κυριαρχεί ο φόβος διείσδυσης Βαγκνεριτών ως παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της χώρας.

Σημερινή Επιχείρηση Ρώσων Κομάντος

Σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μοιράστηκαν με την ρωσική υπηρεσία Izvestia ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή ομάδων στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια νυχτερινής αναγνώρισης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο βίντεο δείχνει την στιγμή της εξουδετέρωσης Ουκρανών στρατιωτών σε χαρακώματα. Το χαράκωμα των Ουκρανών βρίσκονταν σε μία δασώδης περιοχή, ωστόσο Ρώσοι αξιωματικοί αναγνώρισης κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να μεταδώσουν τις συντεταγμένες τους στο πυροβολικό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο στόχος.

Η νυχτερινή αναγνωριστική αποστολή των Ρώσων αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι αλεξιπτωτιστές της Μόσχας ανακάλυψαν ακόμη μία ουκρανική ομάδα. Τουλάχιστον 9 Ουκρανοί στρατιώτες εθεάθησαν να περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλο σε μία δασώδης περιοχή. Σύμφωνα με την Izvestia, μία ακριβής βολή χρειάστηκε για να εξουδετερωθεί η ομάδα.

Τέλος, ένα πυροβόλο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με το πλήρωμά του έγινε ο τρίτος στόχος του ρωσικού στρατού. Οι Ρώσοι ανιχνευτές εντόπισαν το όπλο κοντά σε έναν πλατύ δρόμο, ο οποίος εκτείνονταν κατά μήκος του δάσους. Οι Ρώσοι κομάντος κατέστρεψαν το οπλικό σύστημα χρησιμοποιώντας περιπλανώμενα πυρομαχικά τύπου Lancet.

Βαγκνερίτες στα Σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία: Φόβος και ο Τρόμος

Πρόσφατες αναφορές εκτιμούν πως ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο αναμένεται να χρησιμοποιήσει μέλη της μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ προς όφελός του. Μία από τις αναφορές αυτές προτείνει το πιθανό ενδεχόμενο να περάσουν τα σύνορα της Πολωνίας Βαγκνερίτες μεταμφιεσμένοι ως λαθρομετανάστες.

Αυτά αποκάλυψε ο Πάβελ Λατούσκο, πρώην υπουργός πολιτισμού και πρώην Λευκορώσος πρέσβης στην Πολωνία, την Γαλλία και την Ισπανία. Σήμερα, ο Λευκορώσος πολιτικός αποτελεί μέλος της αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Λουκασένκο.

Δεδομένης της δήλωσης του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι σχετικά με κίνηση μελών της Βάγκνερ στην κατεύθυνση του περάσματος Σουγάλκι στα σύνορα με την Πολωνία, ο πανικός στην χώρα (όπως και σε άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ) είναι δικαιολογημένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξέρουμε με σιγουριά πως η Πολωνία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις συνοριοφυλακής της στα σύνορα με την Λευκορωσία, ενώ πρόσφατα σας ενημερώσαμε για πολύ σπάνιες έφιππες αποστολές αναγνώρισης και συνοριακής επιτήρησης από τους βρετανικούς Βασιλικούς Λογχοφόρους του ΝΑΤΟ.

Όπως και να έχει, η διείσδυση Βαγκνεριτών στην Πολωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για το κράτος. Και αυτό το γνωρίζει η Βαρσοβία, οπότε αναμένουμε ακόμη αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στα σύνορά της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ