TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι έστειλαν το «βαρύ πυροβολικό» στο Κρασνολιμάνσκ: Θερμοβαρικοί TOS-1A κατακαίνε Ουκρανούς στρατιώτες ανελέητα! (Βίντεο)

Συστοιχία ενός ρωσικού πολλαπλού εκτοξευτή τύπου TOS Solntsepek της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέστρεψε το οχυρό στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ.

Τα Solntsepek Είναι Κύριοι Στόχοι των Ουκρανών

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρωσικό Κανάλι 5, το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο της μαχητικής εργασίας της συστοιχίας ενός εκτοξευτή θερμοβαρικών όπλων τύπου TOS-1A Solntsepek στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα θερμοβαρικά όπλα, τα οποία αποκαλούνται επίσης βόμβες κενού αέρος (vacuum bombs), είναι ένας τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιούν το οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα για να προκαλέσουν μία έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας.

Ο στρατός της ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην ζώνη του πολέμου στόχευσε και εκτόξευσε μία ομοβροντία πυρών έναντι θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι μαχητές εργάστηκαν ομαλά και γρήγορα, αφού όπως ανέφερε το Κρεμλίνο κάθε λεπτό μετράει σε μία τόσο περίπλοκη και δύσκολη αποστολή. Οι ζωές των Ρώσων χειριστών εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητά τους.

«Κάθε λάθος είναι απαράδεκτο στις αποστολές μας. Το όχημά μας είναι ο πρώτος στόχους τους, οπότε χρειάζεται να εργαστούμε πολύ γρήγορα. Ήδη κατανοούμε ο ένας τον άλλον τέλεια, ακόμη και μόνο με χειρονομίες» δήλωσε ο διοικητής της διμοιρίας με το ψευδώνυμο Sokol.

Τα ρωσικά συστήματα Solntsepek εργάζονται κυρίως σε δασώδεις περιοχές, όπου τα θερμοβαρικά βλήματα επιδεικνύουν την υψηλότερη αποδοτικότητα. Αν και ο ουκρανικός στρατός συχνά κρύβεται σε δάση, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως καταφέρνουν και αναγκάζουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να εγκαταλείψουν τις οχυρωμένες και καμουφλαρισμένες θέσεις τους.

Ο Ρώσος διοικητής της διμοιρίας πρόσθεσε πως όλοι οι Ρώσοι μαχητές βρίσκονται στην ζώνη του πολέμου όχι από τύχη, αλλά εξαιτίας των ικανοτήτων τους. Ένα μέλος της ομάδας του το επιβεβαίωσε.

«Συνεχίζω την δουλειά του προπάππου μου. Πολέμησε στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο» δήλωσε ο πυροβολητής του εκτοξευτή Solntsepek, με το ψευδώνυμο Kuzya.

Οι Ρώσοι μαχητές πραγματοποιούν νέες αποστολές κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους πολλές φορές ανά 24 ώρες. Σύμφωνα με το ρωσικό Κανάλι 5 και το ρωσικό υπουργείο άμυνας, κάθε αποστολή τους είναι επιτυχημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο Είναι το Σύστημα Solntsepek;

Όσον αφορά τους εκτοξευτές θερμοβαρικών βλημάτων TOS-1A Solntsepek πρέπει να τονίσουμε πως το μέγιστο βεληνεκές πυρός φτάνει τα 6 χιλιόμετρα, ενώ η ελάχιστη εμβέλεια είναι 400 μέτρα.

Γενικά τα συστήματα Solntsepek χρησιμοποιούνται για άμεση υποστήριξη πυρός μονάδων πεζικού και κύριων αρμάτων μάχης που κινούνται σε θέσεις μάχης. Βέβαια -όπως προαναφέραμε- είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι προσωπικού σε χαρακώματα, για αυτό και έχουν διαπρέψει στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές