Μπεν Χότζες
Ένοπλες Συρράξεις

«Μπάιντεν ετοίμασε το ΝΑΤΟ για πόλεμο με Ρωσία!» Ο στρατηγός Χότζες προμηνύει «αναπόφευκτη σύγκρουση»-Δεν είναι έτοιμη η συμμαχία;

Ο Αμερικανός έφεδρος στρατηγός Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, εξέφρασε την άποψή του πως το ΝΑΤΟ πρέπει να ξεκινήσει να προετοιμάζεται για έναν «επικείμενο πόλεμο» με την Ρωσία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως σήμερα «ο χρόνος δεν κυλάει προς όφελος της βορειοατλαντικής συμμαχίας».

Σημαντικές Δηλώσεις από τον Χότζες

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευση της δυτικής σελίδας The Telegrpah, ο Μπεν Χότζες σημειώνει πως η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους χαρακτηρίστηκε από παρεξηγήσεις. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ του θύμισαν «παζάρια για αγορά αλόγου», ενώ τα ουκρανικά αιτήματα για περισσότερα όπλα έμειναν αναπάντητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά ο ίδιος πρόσθεσε πως ακόμη και εάν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ξεπεράσουν τις πολιτικές διαφορές και διαφωνίες τους σε αυτήν την συνάντηση,  και πάλει δεν θα λυθεί η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει η συμμαχία, η οποία είναι το πόσο πραγματικά έτοιμη είναι στρατιωτικά;

«Με απλά λόγια: η πρώτη άμυνα του ΝΑΤΟ θα αποδειχθεί όχι αρκετά προηγμένη και λάθος προετοιμασμένη εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναλάβουν το καθήκον τους με σοβαρότητα» πιστεύει ο Αμερικανός στρατηγός.

Και ο ίδιος προτείνει μία λύση, η οποία είναι να προετοιμάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το ΝΑΤΟ για έναν επικείμενο πόλεμο, παρά την αποτυχία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σήμερα, που όλοι μιλάνε για συλλογική άμυνα και αποτροπή για να φοβίσουμε ή να νικήσουμε την απειλή του ρωσικού στρατού, δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτοί χαμηλοί προϋπολογισμοί και κακή απόδοση των ευρωπαϊκών χωρών και ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτό» δήλωσε ο Χότζες.

Ο έφεδρος στρατηγός των ΗΠΑ πρόσθεσε πως «πολλά δημόσια πρόσωπα έτρεξαν να μιλήσουν για την κακή στρατιωτική απόδοση της Ρωσίας στην Ουκρανία», ωστόσο τώρα προτρέπει τους ίδιους να αναλογιστούν την πιθανότητα υποτίμησης της στρατιωτικής απειλής που θέτει η Ρωσία μακροπρόθεσμα.

«Δυστυχώς, τέτοιες απόψεις έρχονται από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν απορρίψει προϋπολογισμούς εθνικής και συλλογικής άμυνας για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος πιστεύει πως συμβαίνει ένα παράδοξο σήμερα, σύμφωνα με τον Χότζες οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ γνωρίζουν τις αδυναμίες και τα προτερήματα της Ρωσίας καλύτερα από ότι γνωρίζουν τα αντίστοιχα της συμμαχίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κατά πάσα πιθανότητα μπορούμε να ξεγελάσουμε την δημόσια γνώμη στις χώρες μας με τέτοιες στρατηγικές επικοινωνίες, αλλά όχι τους σχεδιαστές και τους στρατηγούς του ρωσικού στρατού» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

Ο ίδιος έκλεισε τα λεγόμενά του με μία πολύ σημαντική ερώτηση: «Υπάρχουν αρκετές ετοιμοπόλεμες μονάδες που μπορούν να πολεμήσουν αύριο;»

Αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η συμμαχία του ΝΑΤΟ, ωστόσο με τα όλο και στενότερα αποθέματα πυρομαχικών, η βορειοατλαντική συμμαχία ίσως δυσκολευθεί να ετοιμάσει τις δυνάμεις της για έναν τόσο σημαντικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ