Ένοπλες Συρράξεις

Παρασκηνιακές ζυμώσεις Ρωσίας-ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Ρώσων κατασκόπων υποδηλώνει ότι το τηλεφώνημα με τον Μπερνς της CIA ανοίγει τις διαπραγματεύσεις

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, αποκάλυψε την Τετάρτη ότι τις ημέρες μετά τη βραχύβια εξέγερση της ομάδας Βάγκνερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς. Ενώ η CIA παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με το περιεχόμενό της, ο Ρώσος κορυφαίος κατάσκοπος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική.

Ο Ναρίσκιν δήλωσε ότι η ανταρσία της 23ης-24ης Ιουνίου δεν ήταν παρά μια "πρόφαση" για το τηλεφώνημα του Μπερνς. Τα σχόλια του Ρώσου επικεφαλής κατασκόπων υποδηλώνουν ότι το τηλεφώνημα επικεντρώθηκε περισσότερο στον παρασκηνιακό διάλογο ή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των πυρηνικά εξοπλισμένων υπερδυνάμεων, με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία.

"Νομίζω ότι ήταν περισσότερο ένα πρόσχημα, επειδή το κύριο μέρος της συνομιλίας επικεντρώθηκε στη συζήτηση θεμάτων και γεγονότων που σχετίζονται με την Ουκρανία", δήλωσε. "Σκεφτόμασταν, συζητούσαμε τι πρέπει να κάνουμε για την Ουκρανία", δήλωσε ο Ναρίσκιν για την πολύωρη συζήτηση με τον Μπερνς.

Ενώ ο Μπάιντεν έχει προηγουμένως τηρήσει την πολιτική "τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία" - η κλήση και οι πρόσφατες παρασκηνιακές επαφές υψηλού επιπέδου υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να γίνουν μυστικές διαπραγματεύσεις, παρά τις τελευταίες δημόσιες κλιμακώσεις, όπως η αποστολή από την Ουάσιγκτον στο Κίεβο βομβών διασποράς.

Και οι δύο πλευρές φαίνεται τουλάχιστον να αναγνωρίζουν τη φύση του "πολέμου δι' αντιπροσώπων" της σύγκρουσης, η οποία έφτασε τις 500 ημέρες το περασμένο Σάββατο.

Οι New York Times είχαν αποκαλύψει για πρώτη φορά το τηλεφώνημα του Μπερνς στο Κρεμλίνο στα τέλη Ιουνίου, αναφέροντας λεπτομερώς ότι:

"Ο William J. Burns, διευθυντής της C.I.A., τηλεφώνησε στον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά την εξέγερση της περασμένης εβδομάδας για να διαβεβαιώσει το Κρεμλίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία ανάμειξη σε αυτήν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο κ. Μπερνς τηλεφώνησε στον Σεργκέι Ναρίσκιν, τον ηγέτη της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, η οποία είναι γνωστή ως S.V.R., δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει θέματα πληροφοριών. Οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν, στην Τουρκία, για να συζητήσουν τις ανησυχίες σχετικά με την απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όσον αφορά όμως εκείνη τη συνάντηση στην Τουρκία, οι ΗΠΑ συνέχισαν να επιμένουν ότι δεν "διαπραγματεύονται" με τη ρωσική πλευρά".

Εν τω μεταξύ, η CIA παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με το τηλεφώνημα στον Ναρίσκιν, καθώς και στον απόηχο των τελευταίων σχολίων του Ρώσου διευθυντή κατασκοπείας που χαρακτήρισαν τις συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...