ρωσικό άρμα μάχης
Ένοπλες Συρράξεις

Κατατροπώνεται το ουκρανικό πυροβολικό: 30 ουκρανικές θέσεις χτυπήθηκαν από ρωσικά πυρά-Απώλειες και σε 3 ομάδες εφόδου του Κιέβου

Η Ρωσία ανέφερε σε νέα ενημέρωσή της για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία πως οι δυνάμεις της κατέστειλαν 30 ουκρανικές θέσεις πυροβολικού κοντά στο Κρασνολιμάνσκ, ενώ στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ τρεις ουκρανικές επιθετικές ομάδες δέχτηκαν πυρά από ρωσικά ολμοβόλα.

Κατασπάραξαν Πυροβολικές Θέσεις Ουκρανών

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία TASS λοιπόν, πυροβολικές μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Κέντρο έχουν καταστείλει περίπου 30 ουκρανικές θέσεις πυροβολικού και περισσότερα από 20 πληρώματα ολμοβόλων κοντά στο Κρασνολιμάνσκ. Αυτό δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάβτσουκ, εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κοντά στο Κρασνολιμάνσκ, πυροβολικές μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Κέντρο, χρησιμοποιώντας μέσα αναγνώρισης πυροβολικού, ανίχνευσαν και κατέστειλαν σχεδόν 30 πυροβολικές θέσεις και περισσότερα από 20 πληρώματα ολμοβόλων των ουκρανικών δυνάμεων» δήλωσε.

Επιπρόσθετα, η αεροπορία της ρωσικής ομάδας πραγματοποίησε περισσότερες από 40 εξόδους, φέρνοντας εις πέρας επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες έναντι οχυρών, βάσεων προσωρινής παράταξης εξοπλισμού, στρατευμάτων και ανθρώπινου δυναμικού του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σάβτσουκ, η κίνηση των ουκρανικών στρατευμάτων, η οποία υποστηρίζεται από ουκρανικά οχήματα μάχης πεζικού της 42ης, της 63ης και της 67ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ανιχνεύθηκε στην περιφέρεια Serebryansky.

«Ως αποτέλεσμα πυρών του πυροβολικού και της αεροπορίας στρατού της ομάδας στρατευμάτων Κέντρο, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο ημιφορτηγά καταστράφηκαν, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές απώλειες μεταξύ του προσωπικού των Ουκρανών» δήλωσε.

Τρεις Ουκρανικές Ομάδες Δέχτηκαν Επίθεση

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία RIA Novosti τώρα, ο ρωσικός στρατός λέγεται πως επιτέθηκε τρεις ομάδες εφόδου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βόρεια του Μπαχμούτ με πυρά από ολμοβόλα. Αυτό δήλωσε ο Vadim Astafyev, εκπρόσωπος της ομάδας στρατευμάτων Νότος της Ρωσίας.

«Υπομονάδες της ομάδας στρατευμάτων Νότος ανίχνευσαν την προέλαση τριών εχθρικών ομάδων εφόδου στην κατεύθυνση Berkhivka. Πυρά από ολμοβόλα ανάγκασαν τις εχθρικές δυνάμεις να χωριστούν» σημείωσε ο Ρώσος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εμποδίστηκε η δράση ουκρανικών επιθετικών αεροσκαφών στην περιοχή των οικισμών Vesele, Yakovlevka, Κράσνοε, Berestovoe, Disputed and Μπελογκόροβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής πάντως, η ρωσική RIA Novosti διευκρινίζει στο τέλος του ενημερωτικού άρθρου της πως το Μπαχμούτ (στα ρωσικά Αρτεμόβσκ) παραμένει μέχρι και σήμερα 100 τις 100 υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. 

Όπως και να έχει, φαίνεται πως οι Ουκρανοί δεν θα σταματήσουν σύντομα τις προσπάθειες προέλασής τους σε αυτήν την κατεύθυνση, ακόμη και εάν οι επιθέσεις τους μέχρι στιγμής δεν ήταν επιτυχημένες. Αποδεικνύεται πως το Κίεβου βλέπει το Αρτεμόβσκ ως ένα σημαντικό σημείο για τον πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...