Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσική Αεροπορία ενισχύεται με νέα μαχητικά Su-57 & Su-35-Ο Πούτιν θέλει αδιαμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή απέναντι στα F-16 των Ουκρανών

Είναι γεγονός ότι παρά τις εξελίξεις των οπλικών συστημάτων και μέσων  που παράγονται από τις πολεμικές βιομηχανίες των κρατών, τα οποία με τη σειρά τους τροποποιούν τα δόγματα διεξαγωγης στρατιωτικών επιχειρήσεων, τα μαχητικά αεροσκάφη και η επίτευξη αεροπορικής υπεροχής στο πεδίο της μάχης, εξακολουθούν να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης.

Η παραπάνω διαπίστωση είναι εκείνη που οδηγεί ΗΠΑ-χώρες του ΝΑΤΟ  να κάνουν αποδεκτό το αίτημα της Ουκρανίας, όχι μόνο παρέχοντας της υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως  είναι  πχ οι Αμερικανικοί Patriot, αλλά και μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η Ρωσία ενισχύει με νέα Su-57 και Su-35 την Πολεμική Αεροπορία της

Η κίνηση αυτή της Δύσης έχει τύχει της Ρωσικής προσοχής, με αποτέλεσμα η Μόσχα να προσθέτει νέα Stealth Su-57 Fighters, Su-35 Super Flankers στο οπλοστάσιό της εκσυγχρονίζοντας ταχέως τον στόλο της, σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ:

"Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παρέλαβε μια νέα παρτίδα προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-35S από τους κατασκευαστές αεροσκαφών της χώρας, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της αμυντικής βιομηχανίας να παραδίδει όπλα τελευταίας τεχνολογίας εν μέσω του συνεχιζόμενου και παρατεταμένου πολέμου. Στις 23 Ιουνίου, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Denis Manturov, ανακοίνωσε την παράδοση της νέας παρτίδας στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι Ρώσοι κατασκευαστές αεροσκαφών παρήγαγαν και παρέδωσαν άλλη μια παρτίδα νέων αεροσκαφών στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας», φέρεται να είπε σε δήλωσή του ο Manturov, ο οποίος υπηρετεί και ως αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Στη δήλωσή του, ο Υπουργός περιέγραψε το Su-35S ως ένα από τα καλύτερα επιχειρησιακά και τακτικά αεροσκάφη στον κόσμο ικανό να εκτελεί διάφορες αποστολές με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη δήλωση, το αεροσκάφος Su-35S, που κατασκευάστηκε από το εργοστάσιο αεροσκαφών Komsomolsk-on-Amur που πήρε το όνομά του από τον Yuri Gagarin, μέρος της United Aircraft Corporation υπό την Rostec State Corporation, πέταξε με επιτυχία στην καθορισμένη αεροπορική βάση τους.

Μετά την παραγωγή τους, τα αεριωθούμενα αεροσκάφη υποβλήθηκαν σε ενδελεχείς εργοστασιακές δοκιμές, με κάθε ένα από αυτά να περνά από ολοκληρωμένες  αξιολογήσεις σε διάφορα στάδια λειτουργίας του, για να διασφαλιστεί η απόδοση και η λειτουργικότητά του.

Παρά τις καταστροφικές κυρώσεις, η ρωσική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει να παραδίδει διάφορα οπλικά συστήματα εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της έναντι των Δυτικών κυρώσεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιούν ενεργά τα αεροσκάφη Su-35S στη Ζώνη Ειδικών Επιχειρήσεων, στη συνεχιζόμενη σύγκρουση τους με  την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει συχνά συναρπαστικά πλάνα που δείχνουν τους ακριβείς ελιγμούς μάχης του Su-35S.

Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαφύλαξη των βομβαρδιστικών και των ελικοπτέρων της στρατιωτικής αεροπορίας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια στοχευμένων χτυπημάτων στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντικατοπτρίζοντας τη ζωτική τους συμβολή στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Ρωσία θα διαθέτει 22 μαχητικά Su-57 μέχρι το 2024

Ο Yuri Slyusar, Γενικός Διευθυντής της United Aircraft Corporation, είπε ότι οι επιχειρήσεις UAC που είναι υπεύθυνες για την εκτέλεση κρατικών αμυντικών εντολών είχαν λάβει σημαντικά κεφάλαια μέσω του προγράμματος τεχνικού επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού της παραγωγής.

Η επένδυση αυτή διευκόλυνε την εισαγωγή νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων, επιτρέποντας στην εταιρεία να επεκτείνει τη σειριακή παραγωγή και να αυξήσει τους όγκους παραγωγής. 

Ο Slyusar επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις. Αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα αυξήσει την προμήθεια μαχητικών Su-57 πέμπτης γενιάς στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  Σημείωσε, «Φέτος, ο όγκος των προμηθειών στα μαχητικά Su-57 πέμπτης γενιάς της Ρωσίας VKS θα αυξηθεί».

Αποκάλυψε επίσης ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή των επόμενων παρτίδων αεροσκαφών Su-35.

Ιστορικό-παραγωγή του Su-57

Οι σειριακές παραδόσεις του Su-57 ξεκίνησαν το 2022 και μέχρι το τέλος του 2024, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν συνολικά 22 μαχητικά. Μέχρι το 2028, ο αριθμός των μαχητικών Su-57 σε ενεργό υπηρεσία θα αυξηθεί περαιτέρω, φτάνοντας συνολικά τα 76.

Το Sukhoi Su-57, γνωστό ως «Felon», έχει επαινεθεί εδώ και καιρό από τη Μόσχα για τις εξαιρετικές του ικανότητες. Οι Ρώσοι ειδικοί της αεροπορίας έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ξεπερνά τα F-22 Raptor και F-35 Lightning II, τα οποία χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες.

Τα τελευταία χρόνια, η ρωσική αμυντική βιομηχανία προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή του αεροσκάφους stealth Su-57, το οποίο αντιμετώπισε προκλήσεις και καθυστερήσεις κατά την ανάπτυξή του.

Το τρέχον απόθεμα του Sukhoi Su-57 Felon, του μοναδικού επιχειρησιακού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς της χώρας, αναφέρεται ότι είναι λιγότερο από 20 και από αυτά, μόνο μια ντουζίνα πιστεύεται ότι είναι επιχειρησιακά.

Η United Aircraft Corporation δραστηριοποιείται ενεργά στην κατασκευή αρκετών νέων εγκαταστάσεων στο KnAAZ της. Αυτή η στρατηγική πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων και στη διευκόλυνση και αύξηση της σειριακής παραγωγής τόσο των μαχητικών πολλαπλών ρόλων Su-57 όσο και Su-35S για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (RuASF).

Συμπέρασμα

H αύξηση της παραγωγής Su-35 και Su-57, θα είχε θετικό αντίκτυπο στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες πολεμικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Τέλος, η αυξημένη παραγωγή τους θα ενίσχυε σημαντικά τις μαχητικές δυνατότητες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ιδίως απέναντι στα F-16, τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα, είναι προγραμματισμένα να δοθούν στους Ουκρανούς από τη Δύση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...