στιγμιότυπο από το βίντεο
Ένοπλες Συρράξεις

Το ένα λάθος μετά το άλλο οι Ουκρανοί! Ρωσικά ελικόπτερα ανατίναξαν ολόκληρη ομάδα τεθωρακισμένων που όδευαν προς το μέτωπο! (Βίντεο)

Καταγράφηκε σε βίντεο η επίθεση ενός ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52 Alligator έναντι μίας σειράς από τεθωρακισμένα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τι Ακριβώς Έγινε;

Νέο βίντεο λοιπόν δείχνει την μαχητική δράση αναγνωριστικών και επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Ka-52 Alligator των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έναντι ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια. Για την καταστροφή του ουκρανικού εξοπλισμού, τα ρωσικά ελικόπτερα χρησιμοποίησαν τον αντιαρματικό πύραυλο 9K121 Vikhr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ελικόπτερο Ka-52, το οποίο είναι γνωστό ως «Αλιγάτορας», διαθέτει πανίσχυρες μαχητικές και αναγνωριστικές δυνατότητες. Είναι εξοπλισμένο με ένα σετ αισθητήρων και συστημάτων για την ανίχνευση και καταστροφή στόχων, συμπεριλαμβανομένου και του αντιαρματικού πυραύλου Vikhr. Η συστοιχία επιτρέπει στο ελικόπτερο να αντιμετωπίζει με επιτυχία τα εχθρικά επίγεια τεθωρακισμένα οχήματα σε αξιοσημείωτες αποστάσεις.

Το υλικό που δείχνει την καταστροφή του ουκρανικού εξοπλισμού στην Ζαπορίζια επιδεικνύει την επίδραση των ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52, όπως και την χρήση του ρωσικού αντιαρματικού πυραύλου 9K121 Vikhr. Κρίνοντας από το βίντεο, οι εκρήξεις που προκάλεσαν τα όπλα των Ρώσων χτύπησαν και κατέστρεψαν με ακρίβεια τους πληγέντες ουκρανικούς στόχους τους.

Παρά το γεγονός πως οι λεπτομέρειες της εν λόγω μαχητικής δράσης και οι ακριβείς απώλειες του ουκρανικού στρατού δεν έχουν αποκαλυφθεί, το υλικό δείχνει άλλη μία ουκρανική «ήττα» στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, μία κατεύθυνση που οι Ουκρανοί έχουν στείλει τεράστια ποσότητα στρατευμάτων για τις πρόσφατες επιθετικές τους επιχειρήσεις. 

Οι «Αλιγάτορες» στην Πρώτη Γραμμής της Άμυνας

Παράλληλα, η χρήση των ελικοπτέρων Ka-52 Alligator με τους αντιαρματικούς πυραύλους Vikhr επιτρέπει στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις να επιχειρούν πιο αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης, να ολοκληρώνουν με επιτυχία αναγνωριστικές αποστολές και να παραδίδουν καταστροφικά πλήγματα έναντι εχθρικού εξοπλισμού. Εξαιτίας των αρκετών επιτυχιών τους, έχουν επιλεχθεί ως το νούμερο ένα αντιαρματικό όπλο στον πόλεμο από την Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμένουμε πως ο συνδυασμός του εν λόγω ελικοπτέρου με τον συγκεκριμένο αντιαρματικό πύραυλο θα εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό ως την πρώτη και ισχυρότερη ασπίδα των Ρώσων έναντι της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία υποστηρίζεται από χιλιάδες τεθωρακισμένα κατά μήκος όλου του μετώπου.

Τα Ka-52 Alligator, μαζί με τα επιθετικά αεροσκάφη Su-25, είναι τα καλύτερα εργαλεία που διαθέτει η Μόσχα αυτήν την στιγμή για να πλήξει μεγάλες συγκεντρώσεις τεθωρακισμένου εξοπλισμού των Ουκρανών. Το είδαμε αρκετές φορές τις τελευταίες μόνο μέρες και πιθανότατα θα το δούμε ακόμη περισσότερες φορές τα επόμενα 24ωρα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ