Ένοπλες Συρράξεις

Χρεοκοπία της "μηχανής" των ΗΠΑ! "Τσεκουράτος" Συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ: "Ο αμερικανικός στρατός χάνει στην Ουκρανία σπαταλώντας 1 τρισ. δολάρια ετησίως"

Ωμός και “τσεκουράτος” ήταν ο απόστρατος Συνταγματάρχης  MacGregor, για το ποιος τελικά κερδίζει στην Ουκρανία, περιγράφοντας ο ίδιος ουσιαστικά ένα νέο “Βιετνάμ” για τις ΗΠΑ.

Η εξίσωση κόστους-κέρδους για την Αμερική είναι ελλειμματική για τον ίδιο, προδικάζοντας ουσιαστικά το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα.  

“Ο αμερικανικός στρατός χάνει στην Ουκρανία και θα συνεχίσει να χάνει, παρά του ότι σπαταλάει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την λεγόμενη «άμυνα»,αναφέρει ο απόστρατος Αμερικανός Αξιωματικός .

Στο πρόσφατο επεισόδιο του Charlie Kirk Show, ο καλεσμένος απόστρατος Συνταγματάρχης Douglas Macgregor εξηγεί γιατί ο διογκωμένος και συνεχώς διευρυνόμενος στρατιωτικός προϋπολογισμός της Αμερικής θα προκαλέσει ζημιά στην οικονομία της χώρας.

“Όπως αποδεικνύεται, μεγάλο μέρος του ετήσιου κονδυλίου του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων αφορά σε εξαιρετικά βαριά συμβόλαια και σε μυστικά σχέδια (boondoggle) που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας στο πεδίο της μάχης.

Αυτό που καταδεικνύει τώρα ο πόλεμος δια αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ δεν είναι εξοπλισμένες για να πολεμήσουν έναν σύγχρονο πόλεμο συνδυασμένων δυνάμεων, και δεν θα είναι για πολλά χρόνια (υποθέτοντας ότι θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν ένα έδαφος του 21ου αιώνα πόλεμος)", τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη, ή 1η υπερδύναμη του πλανήτη, ενώ Ρωσία και Κίνα έπονται, αλλά έχει τεράστια προβλήματα στην οικονομία, ειδικά στο θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός απόστρατος Αξιωματικός, δεν στηρίζει φυσικά ούτε τον Πούτιν, ούτε την Ρωσία, απλά εξετάζοντας την κατάσταση, θεωρεί ότι η χώρα του δεν πρέπει να “ βάλει πολλά αυγά σε ένα καλάθι) αφού υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ένα τεράστιο κεφάλαιο όπλων και χρημάτων στα ύδατα του Δνείπερου.    

Έκθεση της Ουκρανίας για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης

Η δημοσιοποιημένη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δείχνει μηδαμινές επιτυχίες και ζοφερή κατάσταση για τους Ουκρανούς.

“Τις τελευταίες τρεις ημέρες ενεργών εχθροπραξιών, οι Ουκρανοί προσπαθεί να βρουν κενά στην άμυνά μας και να καθορίσουν την κύρια κατεύθυνση, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με έναν Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, και  πρώην αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων, τον απόστρατο Συνταγματάρχη Ανατόλυ Ματβιτσούκ, οι ενέργειες των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης μέχρι στιγμής μοιάζουν περισσότερο με μίμηση επίθεσης, παρά με πραγματική επίθεση.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αν και χωρίς αποτέλεσμα, συνεχίζουν να επιτίθενται σε όλο το μέτωπο. Οι πιο βαριές μάχες διεξάγονται προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζιε.

Ο ρωσικός στρατός τις τελευταίες 24 ώρες αναχαίτησε με επιτυχία δύο προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προελάσουν.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο χωριό Λόμπκοβε. Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών, υποστηριζόμενη από έξι αμερικανικά οχήματα μάχης και δύο άρματα μάχης, έκανε επίθεση.

Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί απώλεσαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια έκρηξης σε ναρκοπέδιο ενώ η διμοιρία τους βρέθηκε κάτω από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Μετά την ανασυγκρότηση τους, οι Ουκρανοί, έκαναν μια δεύτερη προσπάθεια, αλλά ήδη στην περιοχή του οικισμού ζερεμπίσκαγια, που βρίσκεται ανατολικά της λίμνης Καχόβκα, επιτέθηκαν με την υποστήριξη έξι αρμάτων μάχης.

Τότε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία μαζί με το πυροβολικό κατέστρεψε δύο ακόμη άρματα μάχης και εξουδετέρωσε μέρος του πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τότε οι Ουκρανοί υποχώρησαν πίσω στις θέσεις τους", ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ρεπόρτερ Αλεξάντερ Σλάντκοφ, δεν είναι ρεαλιστικό για τον ουκρανικό στρατό να διεισδύσει στην κατεύθυνση του Ζαπορίζιε, στην οποία η γραμμή άμυνας σε αυτούς τους τομείς του μετώπου είναι πολυεπίπεδη.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν προοπτική», έγραψε στο κανάλι του. «Αλλά τα παιδιά που πολεμούν τώρα στο Λόμπκοβε και στο Ζερεμπουάσκι δεν επιτρέπεται καν να εισέλθουν στα προωθημένα χαρακώματα του εχθρού».

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί απωθήθηκαν, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιχειρήσουν εκ νέου να πάνε με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις σε μια εβδομάδα.

Η τεταμένη κατάσταση στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ.

Εδώ οι Ουκρανοί προχώρησαν σε επίθεση νότια της Αβντέεκα, αλλά και εκεί είχαμε καταστροφή των πληρωμάτων πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία και τα επιθετικά ελικόπτερα.

Το ρωσικό πεζικό, διασκορπισμένο στις δασικές φυτείες, κάνει από απόσταση ασφαλείας ευρεία χρήση των συστημάτων «Solntsepek» εκτοξεύοντας εκατοντάδες θερμοβαρικά βλήματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σημαντικές απώλειες υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες έκαναν οκτώ προσπάθειες να διαρρήξουν τις άμυνες στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Επαναλαμβάνουμε, αυτή η επίθεση των Ουκρανών εκτιμάται ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του Κιέβου, να πετύχει οτιδήποτε, πριν καθίσουν οι ΗΠΑ τον Ζελέσνκυ ή τον Ποροσένκο ( ακούγεται έντονα) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ