Ένοπλες Συρράξεις

Φλέγεται η Ουκρανία! Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε δεκάδες πόλεις με Iskander-M- Μεταφέρουν τον πόλεμο στο Μπέλγκοροντ οι Ουκρανοί (Βίντεο)

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων στην Ουκρανία με βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, και ενώ το Κίεβο φλέγεται, οι Ουκρανοί επιχειρούν να μεταφέρουν τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος, επιτιθέμενοι στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

Το βράδυ της 3ης Ιουνίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Συναγερμός αεροπορικής επίθεσης κηρύχθηκε στις περιοχές Ζαπορίζια, Ντονιέτσκ και Ντνιπροπετρόφσκ.

Οι στόχοι χτυπήθηκαν στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ και στο Σλαβιάνσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν με πυραύλους Iskander-M.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν πλάνα από την πόλη Ντνίπρο, επιβεβαιώνοντας ότι τουλάχιστον μία εγκατάσταση καταστράφηκε. Δεν αποκαλύφθηκε ποιος ήταν ο στόχος, αλλά αν κρίνουμε από τα πλάνα υπήρχαν πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή.

Ενώ τα πεδία μάχης στις περιοχές Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια φλέγονται από βαριές μάχες θέσης και δεν παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές, οι εμπόλεμες πλευρές εμπλέκονται σε μάχες με drone. Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία δεν σταματούν, ενώ το Κίεβο συνεχίζει τις προσπάθειες να επιτύχει στρατηγικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Ο μήνας Μάιος ήταν άγρυπνος για τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η πόλη στοχοποιήθηκε περισσότερες από 20 φορές. Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων είναι πιθανό να παραμείνει. Την 1η Ιουνίου, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Ντεσνιάνσκ, Ντνεπρόβσκι και Ντάρνιτσκι της πρωτεύουσας φέρεται να δέχθηκαν πυρά.

Το βράδυ της 2ας Ιουνίου ρωσικοί πύραυλοι και UAV καμικάζι στόχευσαν ξανά το Κίεβο. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετούς στόχους. Ως συνήθως, οι αρχές της πόλης δεν αποκαλύπτουν τις απώλειές τους. Ωστόσο, πλάνα επιβεβαίωσαν ότι ένα άλλο σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε. Κάμερες που ήταν εγκατεστημένες σε όλη την πόλη κατέγραψαν αποτυχημένες προσπάθειες ενός ξένου συστήματος αεράμυνας, είτε γερμανικού IRIS-T είτε αμερικανικής κατασκευής Patriot, να καταρρίψει τους στόχους. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η περιοχή της ανάπτυξής του χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο. 

Εκρήξεις φέρονται επίσης στις περιοχές Τσερκάσι, Ζιτόμιρ και Κιρόβογκραντ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, την 1η Ιουνίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική βιομηχανική εγκατάσταση στο Χάρκοβο, όπου ο ουκρανικός στρατός φέρεται να πραγματοποιεί επισκευές.

Το χτύπημα ακριβείας ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να διασχίσει τα ρωσικά σύνορα και να επιτεθεί σε οικισμούς πολιτών στην περιοχή Μπέλγκοροντ την ίδια μέρα. Δύο ουκρανικές επιθέσεις αποτράπηκαν. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά συμμετείχαν έως και 135 Ουκρανοί μαχητές. Ως αποτέλεσμα των αποτυχημένων επιχειρήσεων, περισσότεροι από 30 από αυτούς σκοτώθηκαν στα σύνορα της Ουκρανίας, καθώς και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad και ένα φορτηγό pickup καταστράφηκαν.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά τους οικισμούς της περιοχής του Μπέλγκοροντ. Τουλάχιστον 14 άμαχοι τραυματίστηκαν. Ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα, το Κίεβο στόχευσε ρωσικό έδαφος με drones.

Την 1η Ιουνίου, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε έξι ουκρανικά UAV στην περιοχή Καλούγκα. Το βράδυ της 2ας Ιουνίου, μια έκρηξη τάραξε την ίδια περιοχή αφού ένα «άγνωστο αντικείμενο», το οποίο πιθανότατα ήταν UAV, έπεσε στη δασική περιοχή.

Σήμερα το πρωί, δύο άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας στη ρωσική περιοχή Σμολένσκ. Ενώ οκτώ ακόμη UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από την πόλη Κουρσκ από το ρωσικό σύστημα Pantsir-S1.

Κανένα από τα UAV δεν έφτασε στους στόχους του και καμία από τις επιθέσεις δεν οδήγησαν σε σημαντικές καταστροφές στο ρωσικό έδαφος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ