Ένοπλες Συρράξεις

Παλιοσίδερα τα τεθωρακισμένα του Κιέβου: Ρωσικά drones Lancet σπέρνουν όλεθρο στο μέτωπο (Βίντεο)

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν οκτώ οχήματα ως αποτέλεσμα των πρόσφατων χτυπημάτων ακριβείας με πυρομαχικά Lancet από τον ρωσικό στρατό. Ρωσικές ειδησεογραφικές πηγές μοιράστηκαν βίντεο από τα χτυπήματα μεταξύ 16 και 27 Μαΐου.

Τα χτυπήματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα αγνώστων στοιχείων και δύο τροποποιημένα SUV, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως από ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και ξένους μισθοφόρους.

Το ZALA Aero Group, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern, παράγει δύο εκδόσεις του Lancet, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτά. και είναι οπλισμένος με κεφαλή βάρους τριών κιλών.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά πετούν προς την καθορισμένη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS. Μετά την άφιξή του στην περιοχή, ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου. Στη συνέχεια, ένα σύστημα εμβέλειας λέιζερ ελέγχει την έκρηξη της κεφαλής.

Στις αρχές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυρομαχικά Lancet μόνο εναντίον στόχων υψηλής αξίας των δυνάμεων του Κιέβου, όπως οβίδες, κύρια άρματα μάχης, συστήματα αεράμυνας και ραντάρ. Ωστόσο, πρόσφατα το φάσμα των στόχων επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει ελαφρά οχήματα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής του συστήματος.

Σύμφωνα με το Lostarmour.info, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί στρατιωτικές απώλειες, έχουν καταγραφεί 54 χτυπήματα Lancet από τις αρχές Μαρτίου, υπερδιπλάσιο από τον αριθμό που καταγράφηκε μόλις πριν από τρεις μήνες.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σταματήσουν το Lancet με πυρά αντιαεροπορικής άμυνας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντίμετρα έχουν μέχρι στιγμής δει πολύ μικρή έως καθόλου επιτυχία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ