Ένοπλες Συρράξεις

Συγκρούσεις και εντός της Ρωσίας! Μαχητικά Su-34 βομβαρδίζουν σαμποτέρ στο Μπέλγκοροντ- Προς ολική κλιμάκωση! (Βίντεο)

Δύο ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 Fullback καταγράφηκαν στην κάμερα να ρίχνουν βόμβες σε πολύ χαμηλό ύψος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά εντός της ηπειρωτικής Ρωσίας. Το βίντεο δείχνει βόμβες να αποτυγχάνουν να χτυπήσουν τους στόχους τους, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις της χρήσης μη κατευθυνόμενων βομβών. Σύμφωνα με τις αναφορές, ένα ζευγάρι ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 φέρεται να πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε δυνάμεις των ανταρτών στο σημείο ελέγχου Γκραϊβορόν στην περιοχή Μπέλγκοροντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οικισμός Γκραϊβορόν βρίσκεται περίπου έξι μίλια μέσα στη Ρωσία, αλλά το σημείο ελέγχου του βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία. Η περιοχή Μπέλγκοροντ μοιράζεται σύνορα περίπου 340 μιλίων με την Ουκρανία.

Οι βόμβες που αναπτύχθηκαν από το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος πιστεύεται ότι προέρχονται από τη σειρά FAB-500Sh, οι οποίες είναι βόμβες ελεύθερης πτώσης ειδικά σχεδιασμένες για ανάπτυξη σε χαμηλό υψόμετρο. Αυτές οι βόμβες διαθέτουν αγωγούς έλξης που αναπτύσσονται αμέσως μετά την απελευθέρωση, διασφαλίζοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να απομακρυνθεί με ασφάλεια πριν από την έκρηξη. Επιπλέον, εξοπλισμένες με εξειδικευμένες ασφάλειες χρονοκαθυστέρησης, αυτές οι βόμβες παρέχουν ενισχυμένα μέτρα ελέγχου και ασφάλειας.

Ο Γκάι Πλόπσκι , αμυντικός αναλυτής, επεσήμανε πρόσφατα ότι τα αεροσκάφη Su-34 χρησιμοποιούν μη κατευθυνόμενες βόμβες για να ξεπεράσουν την πρόκληση της διεξαγωγής χτυπημάτων από μεσαία και μεγάλα υψόμετρα λόγω της επίμονης απειλής της ουκρανικής Αεράμυνας Εδάφους. Έτσι, αυτές οι εξειδικευμένες βόμβες έχουν σχεδιαστεί για να παραδίδονται αποτελεσματικά από πολύ χαμηλά επίπεδα, επιτρέποντας στα ρωσικά αεροσκάφη να ελίσσονται ανάμεσα στους επιχειρησιακούς περιορισμούς που επιβάλλονται από τα ουκρανικά αμυντικά συστήματα.

Ενώ το Su-34 έχει παρατηρηθεί συχνά να επιχειρεί πάνω από την Ουκρανία, φέρεται να είναι η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση του αεροσκάφους να επιτίθεται σκόπιμα σε στόχους εντός της Ρωσίας. Ωστόσο, υπήρξε ένα περιστατικό τον Απρίλιο όπου ένα Su-34 έριξε κατά λάθος βόμβα ή επιθετικό όπλο στην πόλη του Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα μια ακούσια έκρηξη και ζημιές σε πολλά κτίρια.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο τρομερό αεροσκάφος Su-34, το οποίο έχει αναδειχθεί ως αξιόπιστη δύναμη εργασίας στις επιχειρήσεις τους.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (UK MoD) ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μόσχα βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας μιας ελίτ μονάδας αεροπορικής επίθεσης γνωστής ως «Shtorm». Αυτή η μονάδα αναμένεται να συνδυάζει μαχητικά βομβαρδιστικά Su-24 Fencer και Su-34 Fullback της σοβιετικής εποχής.

Κατασκευασμένο στο Novosibirsk Aviation Production Association (NAPO), το Su-34 ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο ακριβά τακτικά αεροσκάφη που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Το αυξημένο κόστος του μπορεί να αποδοθεί στη συμπερίληψη πολλών εξελιγμένων συστημάτων επί του σκάφους που διευκολύνουν τον πρωταρχικό του ρόλο στη διεξαγωγή βομβαρδισμών εμβέλειας και χτυπημάτων ακριβείας.

Ωστόσο, το Su-34 δεν έχει μείνει απρόσβλητο σε απώλειες στον συνεχιζόμενο πόλεμο. Οι πληροφορίες ανοιχτού κώδικα δείχνουν ότι περίπου 20 αεροσκάφη Su-34 καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πλήρους κλίμακας εισβολής, τόσο λόγω εχθρικών ενεργειών όσο και ατυχημάτων που δεν σχετίζονται με τη μάχη. Αυτά τα περιστατικά υπογραμμίζουν την εκτεταμένη χρήση του Su-34 στη σύγκρουση και τον έντονο ανταγωνισμό στον εναέριο χώρο σε σημαντικά τμήματα της Ουκρανίας.

Οι ειδικοί είπαν ότι οι αποστολές σε χαμηλό υψόμετρο σε συνδυασμό με ανεπαρκή προετοιμασία καθιστούν το Su-34 εξαιρετικά ευάλωτο στις εχθρικές επιθέσεις. Αυτή η προσέγγιση τοποθετεί το αεροσκάφος εντός της εμβέλειας αναχαίτισης διαφόρων Ανθρωπο-φορητών Συστημάτων Αεροπορικής Άμυνας μικρής εμβέλειας (MANPADS), συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Stinger.

Υπήρξαν αναφορές για περιστατικό φίλιου πυρός στις 3 Μαρτίου, όπου ρωσικός πύραυλος Almaz-Antei S-300 φέρεται να κατέρριψε ένα Su-34. Ωστόσο, εναλλακτικές πηγές αποδίδουν το περιστατικό σε μια ουκρανική μονάδα αεράμυνας.

Παρά την ικανότητά του να φιλοξενεί διάφορα κατευθυνόμενα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σημαντικό βεληνεκές, το Su-34 έχει παρατηρηθεί συχνά να χρησιμοποιεί μη καθοδηγούμενα πυρομαχικά κατά τη διάρκεια πολλών εξόδων στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ