Ένοπλες Συρράξεις

Θα "θερίσει" η Μόσχα! Οι Ρώσοι "ξαναχτυπούν" για τα βιολογικά όπλα στην Ουκρανία- Στον "αέρα" στοιχεία για μέσα μαζικής καταστροφής των ΗΠΑ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επικαλείται νέα στοιχεία που «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας». «Τα γεγονότα της συλλογής στελεχών του ιού της γρίπης των πτηνών που μπορούν να ξεπεράσουν το φράγμα μεταξύ των ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ραδιοβιοχημικής άμυνας (RCBZ) Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Μιλάμε για έγγραφα που φέρονται να κατέσχεσαν Ρώσοι στρατιωτικοί από το εργαστήριο Askania-Nova, στην περιοχή της Χερσώνας. Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Κτηνιατρικής του Χάρκοβο στα αμερικανικά έργα U-P-8, P-444 και Flu-Fly-Way. Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι «η αξιολόγηση των συνθηκών υπό τις οποίες οι διαδικασίες μετάδοσης παθογόνων από οικονομικά σημαντικές λοιμώξεις μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κινδύνων για την επισιτιστική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μελετά ενεργά αυτές τις σημαντικές λοιμώξεις εκτός της εθνικής επικράτειας σε βιοεργαστήρια που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων των γεωπολιτικών αντιπάλων του. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν συστατικά βιολογικών όπλων εκτός εθνικής δικαιοδοσίας» είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

«Η ειδική ομάδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μαζί με υπαλλήλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και της Rosselkhoznadzor, επιβεβαίωσαν τα γεγονότα της συλλογής και πιστοποίησης των στελεχών του ιού της γρίπης των πτηνών που έχουν υψηλό δυναμικό επιδημίας. Ειδικότερα, το στέλεχος H5N8, η θνησιμότητα του οποίου όταν μεταδοθεί στον άνθρωπο μπορεί να φτάσει το 40%», είπε ο Κιρίλοφ.

Πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοι του εργαστηρίου της Χερσώνας προσπάθησαν «να καταστρέψουν επειγόντως τα επιλεγμένα βιοϋλικά», να απενεργοποιήσουν τις μονάδες ψύξης και να καταστρέψουν τις κρυογονικές αποθήκες με υγρό άζωτο, ωστόσο, οι ειδικοί του 48ου Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας «ακόμη και στα δείγματα που υποβλήθηκαν σε καταστροφή» μπόρεσαν να εντοπίσουν «ίχνη του γενετικού υλικού της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών, του ιού της νόσου του Newcastle (Ψευδοπανώλη)».

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ υπενθύμισε ότι είχε ήδη επιστήσει την προσοχή στο «τεκμηριωμένο γεγονός του μαζικού θανάτου πτηνών στην επικράτεια του αποθεματικού Askania-Nova το 2021, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μολυσματικής φύσης».

«Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση της συχνότητας της γρίπης των πτηνών στη Ρωσία και στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου, η ασθένεια έχει αποκτήσει χαρακτήρα όλο το χρόνο και οι απώλειες από αυτήν από το 2021 έχουν ξεπέρασε τα τρία δισ. ευρώ», είπε.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, 32 κρούσματα γρίπης των πτηνών έχουν καταγραφεί στη Ρωσία σε όλες τις ομοσπονδιακές περιφέρειες.
Σημείωσε ότι παρόλο που έχουν σημειωθεί επιζωοτίες της γρίπης των πτηνών και ένα κρούσμα μετάδοσης στον άνθρωπο από το 2003 στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχουν κρούσματα ασθενειών που αποτελούν σημαντική απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων και ο αφθώδης πυρετός, που έχουν καταγραφεί στο ιστορικό παρατηρήσεων σε αμερικανικό έδαφος.

Ο Κιρίλοφ υπενθύμισε ότι τον Οκτώβριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών, η οποία είναι δογματικής φύσης και προσδιορίζει τη διαχείριση βιολογικών κινδύνων ως ζωτικής σημασίας προτεραιότητα των ΗΠΑ. «Με τη βοήθεια της εγκεκριμένης στρατηγικής, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αρχιτεκτονική ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση των βιοαπειλών για τα εθνικά της συμφέροντα», εξήγησε ο Κιρίλοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...