Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ολοταχώς για κλιμάκωση! Έφαγαν τα μούτρα τους οι Ουκρανοί ξανά στο Μπαχμούτ-Ο ηγέτης της Ν.Αφρικής ζητά ποινικό δικαστήριο για ΗΠΑ-Βρετανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν ξανά να αντιπιτεθούν στο Μπαχμούτ (οι Ρώσοι το ονομάζουν στο Αρτεμόβσκ), αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες και φέρονται να υποχώρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί σε ρωσικές θέσεις που βρίσκονται σε ένα από τα πλευρά του Μπαχμούτ, “ωστόσο, η απόπειρα επίθεσης τους αποδείχθηκε μεγάλη αποτυχία και είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στις τάξεις τους”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

 

Η δύναμη του ουκρανικού στρατού σχεδίαζε να χτυπήσει ρωσικές θέσεις και να καταλάβει τακτικά σημεία στην περιοχή.

Ωστόσο, αντιμετώπισε ισχυρή αντίσταση από τα ρωσικά στρατεύματα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η συνέπεια αυτής της ανεπιτυχούς επίθεσης ήταν σοβαρές απώλειες μεταξύ του ουκρανικού στρατού.

Κατά τη σύγκρουση, υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη εκκένωσης και φυγής από το πεδίο της μάχης.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην πρώτη γραμμή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός, παρόλο που ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει τον έλεγχο του Μπαχμούτ.

Επίσης είχαμε ουκρανικές επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Ενώ το Μπαχμούτ έπεσε και αναμένουμε μόνο την ουκρανική αντεπίθεση την έκπληξη έκανε ο πρωθυπουργός της Ν.Αφρικής.

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής επέκρινε σε συνέντευξη του σφοδρά την δύση ( ΗΠΑ-Βρετανία) επειδή αυτή στοχοποίησε τον Πούτιν, ενώ απέτυχε να τιμωρήσει τους δυτικούς ηγέτες για εγκλήματα πολέμου.

Ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης επανέφερε το σενάριο κατηγορίας πολιτικών και πρώην αξιωματούχων, για πολέμους στο Ιράκ, Αφγανιστά, Βοσνία, Σερβία κά.

Στόχος του είναι να ισορροπήσει την στάση για καταδίκη από το διεθνές δικαστήριο, με την σύλληψη του Ρώσου προέδρου σε οποιαδήποτε χώρα, για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.  

Από την άλλη πλευρά η Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε ότι αν ο Τραμπ επιστρέψει στην προεδρία των ΗΠΑ, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει και οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ”.

Είναι γνωστή η στάση του Ν.Τραμπ τόσο σε σχέση με τις δαπάνες των ΗΠΑ για το ΝΑΤΟ, όσο και για την τεράστια οικονομική και υλική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ενώ η σχέση του με τον Πούτιν δεν μοιάζει πουθενά με αυτή του Τ.Μπάιντεν.  

Την έκπληξη έκανε και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι “οι ενέργειες των σημερινών Γερμανών ηγετών αποδεικνύουν ότι έχουν «κληρονομήσει τα ναζιστικά γονίδια» από τους προκατόχους τους”.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ανακοίνωση του Λονδίνου ότι “ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιστρέψει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας έως ότου η Μόσχα καταβάλει αποζημίωση στην Ουκρανία”.

Πρόκειται δυστυχώς για τα προεόρτια μιας πολύ πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης, την οποία δεν έχουν υπολογίζει όπως φαίνεται κάποιοι καλά, αφού μια τέτοια σύγκρουση σε έδαφος της ΕΕ, θα γυρνούσε την γηραιά ήπειρο  στην εποχή του Μεσαίωνα λόγω των πυρηνικών όπλων.

Να σταματήσουν οι εκατέρωθεν λεονταρισμοί και να βρεθεί μια λύση ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία το ταχύτερο δυνατό, διότι ο κίνδυνος για όλους είναι απλά τεράστιος.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ