Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πυρηνικές "ιαχές" Σολοβιόφ: "Αν χάσουμε στην Ουκρανία θα πάρουμε όλο τον κόσμο μαζί μας"- Καλεί τον Πούτιν να "πατήσει το κουμπί"

Ο προπαγανδιστής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Σολοβιόφ επικαλέστηκε ξανά τον "Αρμαγεδδών" στην τηλεοπτική του εκπομπή στην οποία συζητήθηκαν οι συνέπειες μιας ρωσικής ήττας στην Ουκρανία.

Σε ένα απόσπασμα στην απογευματινή του εκπομπή στο κανάλι Russia 1, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter από τη δημοσιογράφο και αναλύτρια για τη Ρωσία Τζούλια Ντέιβις, ο Σολοβιόφ άκουσε τον καλεσμένο του Καρέν Σαχναζάροφ, σκηνοθέτη, να μιλάει για το πώς ο πόλεμος ήταν πλέον «ένα ζήτημα της καταστροφής μας». Ο Σαχναζάροφ αναρωτήθηκε αν ο ρωσικός λαός κατανοούσε πλήρως «τη σοβαρότητα της απειλής» που θέτει το αποτέλεσμα του πολέμου και ότι η σύγκρουση ήταν «πολύ πιο περίπλοκη και επικίνδυνη» από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιέγραψε επίσης πώς η σύγχρονη ρωσική κοινωνία δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτήν που υπήρχε το 1941 όταν η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση επειδή δεν υπήρχε ενοποιητική ιδεολογία. Οι σύγχρονοι Ρώσοι, κατά την άποψή του, είχαν μεγαλώσει καταναλώνοντας την αμερικανική κουλτούρα και είπε ότι υπήρχαν εσωτερικές διαιρέσεις στη χώρα και έλλειψη νεότερων ανθρώπων, πράγμα που σήμαινε ότι οι ηλικιωμένοι πολίτες υπηρετούσαν στην πρώτη γραμμή.

Ο πόλεμος «είναι μοιραίος για εμάς», είπε ο Σαχναζάροφ, «οι πολιτικές μας ελίτ πρέπει να το συνειδητοποιήσουν. Πρέπει να αρχίσουμε να παραδεχόμαστε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά για έναν πόλεμο. Εάν χάσουμε αυτόν τον πόλεμο, θα εξαφανιστούμε όπως ορισμένες Ιθαγενείς Αμερικανικές φυλές που απλώς εξαφανίστηκαν». Συνέχισε λέγοντας ότι η ήττα των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία θα οδηγούσε στη συγγραφή βιβλίων για το «πώς η Ρωσία έχασε τον εαυτό της και την Ευρασία».

Ο Σολοβιόφ είπε ότι ελπίζει η Ουκρανία να καταλάβει ότι «αν χάσουμε, θα πάρουμε όλο τον κόσμο μαζί μας». «Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τι είπε ο Ανώτατος Διοικητής, «ποιος χρειάζεται τον κόσμο αν δεν είναι μέσα η Ρωσία;»», είπε ο Σολοβιόφ, αναφερόμενος σε ένα απόσπασμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, να άρει τους περιορισμούς κατά των δοκιμών και να «δείξει πειστικά τι έχουμε».

Από την έναρξη της εισβολής του Πούτιν, ο Σολοβιόφ έχει επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία πρέπει να αξιοποιήσει την ικανότητά της για πυρηνικά όπλα για να χτυπήσει τις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στη ραδιοφωνική του εκπομπή Full Contact ότι «ο πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος».

Η απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία κρέμεται από τη σύγκρουση από τότε που ξεκίνησε. Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν ότι η αποδεδειγμένη ικανότητα του Κιέβου να καταρρίψει έξι πυρηνικά ικανούς υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες της Μόσχας να εξετάσει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης από τα συμβατικά όπλα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πύραυλοι δεν είναι ούτε υπερ-υπερηχητικοί ούτε ασταμάτητοι», δήλωσε ο Σεργκέζ Σουμλένι, ιδρυτής του European Resilience Initiative Center, μιας γερμανικής δεξαμενής σκέψης. «Από αυτή την προοπτική, θα πρέπει επίσης να αναλύσουμε άλλες ρωσικές απειλές όπως οι πυρηνικές απειλές. Είναι πραγματικά ικανές να μας χτυπήσουν;» είπε στο Newsweek.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ