Σεργκέι Σοϊγκού
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πουλάει παραμύθια το Κίεβο; «Δεν εκτοξεύσαμε καν όσους υπερ-υπερηχητικούς Kinzhal λένε ότι κατέρριψαν» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΑΜ!

Οι δηλώσεις των αρχών του Κιέβου για κατάρριψη έξι ρωσικών υπερ-υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal από σύστημα αεράμυνάς τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, στην ρωσική ειδησεογραφική RIA Novosti.

«Το έχω πει και θα το ξανά πω. Δεν εκτοξεύσαμε καν τόσους πολλούς Kinzhal όσους λένε ότι κατέρριψαν στις δηλώσεις τους. Αυτό γίνεται κάθε φορά. Και πάντα μπερδεύουνε τους τύπους των πυραύλων. Για αυτό δεν τους χτυπάν ποτέ» εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αναφορές, ο πύραυλος αυτός, ο οποίος αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2018, μπορεί να φτάσει ταχύτητα έως και μαχ 10, ενώ βάση της Μόσχας μπορεί να διεισδύσει κάθε πυραυλικό αμυντικό σύστημα, παραδίδοντας πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές σε απόσταση έως 2 χιλιάδων χιλιομέτρων.

Προηγουμένως σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ένα μαζικό πλήγμα σε σημεία παράταξης ουκρανικών μονάδων, όπως και αποθήκες πυρομαχικών, όπλων και εξοπλισμού που έστειλε η Δύση στο Κίεβο. Πιο συγκεκριμένα, ρωσικοί πύραυλοι Kinzhal κατέστρεψαν στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα, σε ένα από τα μαζικότερα και καταστροφικότερα πλήγματα του πολέμου.

Σύμφωνα με αναφορές της Μόσχας, καταστράφηκε ένα από τα δύο συστήματα τύπου Patriot που παράγουν οι Αμερικανοί και έλαβαν οι Ουκρανοί. Ένα τέτοιο οπλικό σύστημα παρείχαν οι ΗΠΑ και ένα άλλο η Γερμανία. Πρόσφατα μάθαμε ότι τουλάχιστον ένα από αυτά παρατάχθηκε στην χώρα.

Τι Είπε Ειδικός της Μόσχας;

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ειδικό Γιούρι Κνουτόφ, το αμερικανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot δεν είναι ένα θαυματουργό όπλο και δεν μπορεί να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους Kinzhal, πολύ απλά επειδή τα βλήματά του δεν μπορούν να αναπτύξουν ίση ταχύτητα με τα ρωσικά.

Τόνισε επίσης πως τα συστήματα αεράμυνας Patriot μπορούν να χτυπηθούν από βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander, πυραύλους κρουζ Kalibr, υπερ-υπερηχητικούς Kinzhal ή ακόμη και drones καμικάζι. Ωστόσο είναι δύσκολο να συμπεράνουμε τι πραγματικά συνέβη στον ουκρανικό Patriot, εάν δέχθηκε ζημιά, εάν καταστράφηκε ή εάν δεν στοχεύθηκε καν, μιας και τα δύο στρατόπεδα δεν είναι πάντοτε τελείως ειλικρινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κνουτόφ πάντως έδωσε προσοχή στο γεγονός πως η ουκρανική διοίκηση «κρύβει» την πλειοψηφία των στρατιωτικών υποδομών της μεταξύ κατοικιών. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδια για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, εξήγησε.

«Αν μιλήσουμε για την αποτελεσματικότητα του Patriot, τότε παρουσιάζεται ως θαυματουργό όπλο που μπορεί να καταρρίψει Kinzhal, άλλα όλα αυτά είναι φαντασίες του Πενταγώνου και του Κιέβου» έκλεισε ο στρατιωτικός ειδικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ