Ένοπλες Συρράξεις

Υπεροπλίζεται το ρωσικό ναυτικό! Ατσαλώνονται οι άμυνες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας- Συνεχής επαγρύπνηση στην Κριμαία

Ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι η υπηρεσία ενίσχυσε την άμυνά της για να αποτρέψει αδιάκοπες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρεται να πραγματοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU). Ο αντιναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητής της δύναμης της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε στην 240η επέτειο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ότι η δύναμη ενίσχυσε την άμυνά της έναντι επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία, ανέφερε το RIA Novosti. Η ανακοίνωση έρχεται εν όψει μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που θα μπορούσε να αυξήσει τις επιθέσεις στον στόλο.

Ο διοικητής, στη συνέντευξή του, ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διεξαγωγή δολιοφθορών και τρομοκρατικών επιθέσεων σε εγκαταστάσεις στόλου και κρίσιμης σημασίας υποδομές της Κριμαίας ως μέτρο για να αντισταθμίσουν την αδυναμία της να επιχειρήσει στη θάλασσα κατά του ρωσικού ναυτικού. «Σε σχέση με την απειλή επιθέσεων από ρομποτικά επιφανειας και υποβρύχια συστήματα, έχουμε αυξήσει τα τεχνικά μέσα για την προστασία της κύριας βάσης του στόλου και των σημείων όπου είναι αγκυροβολημένα τα πλοία, εξοπλισμένα με οπτικοηλεκτρονικούς σταθμούς και σταθμούς ραδιοεπιτήρησης», είπε ο Σοκόλοφ.

Ωστόσο, το πρώτο μεγάλο χτύπημα στη Μαύρη Θάλασσα της Ρωσίας ήρθε όταν οι Ουκρανοί κατέστρεψαν και βύθισαν το ναυαρχίδα του καταδρομικού Moskva εκτοξεύοντας δύο τοπικούς πυραύλους Neptune. Η ναυαρχίδα κάηκε και βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα. Το γεγονός ήταν μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τη Ρωσία και μια μαμούθ νίκη για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Ο διοικητής ενημέρωσε περαιτέρω τα μέσα ενημέρωσης ότι οι ναρκαλιευτικές μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχαν ολοκληρώσει την εκκαθάριση της Αζοφικής Θάλασσας. «Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις και τα στρατεύματα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιλύουν τα καθήκοντα της κάλυψης βάσεων, σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και κρίσιμων υποδομών στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας από επιθέσεις από αεροσκάφη και θαλάσσια drones καμικάζι, ομάδες εχθρικών σαμποτάζ και εξάλειψη κινδύνου», σημείωσε ο Σοκόλοφ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο στόλος και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επέκτειναν σημαντικά την περιοχή υπό τον έλεγχο ραντάρ του εναέριου χώρου για να εντοπίσουν όπλα αεροπορικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των drones, το συντομότερο δυνατό. «Για την έγκαιρη ενημέρωση των δυνάμεων, σχηματίστηκε ενιαίο πεδίο ενημέρωσης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αεροσκάφη και ελικόπτερα της Ναυτικής Αεροπορίας του στόλου», δήλωσε ο αντιναύαρχος. Επιπλέον, ζητήθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση για την υπηρεσία μάχης για την αεράμυνα, εκτός από τους συνήθεις ναύτες των πλοίων, για την ενίσχυση της αεράμυνας των βάσεων.

Όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, είχε πρόσβαση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο φιλοξενούσε πάνω από τα τρία τέταρτα του ναυτικού στόλου της Ουκρανίας. Εκείνη την εποχή, οι Ρώσοι πήραν ό,τι μπορούσαν - τα πλοία τους, τα ναυπηγεία επισκευής και τους ναύτες που ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν στρατόπεδο. Είναι ένας από τους πιο στρατηγικά τοποθετημένους ναυτικούς στόλους της Ρωσίας από τότε.

Το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, Σεβαστούπολη, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κριμαίας, δέχεται τακτικά επιθέσεις με drone από τις πρώτες ημέρες της εισβολής. Αν και αυτές οι επιθέσεις έχουν αποδοθεί στην Ουκρανία, οι αξιωματούχοι στην Ουκρανία αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιθέσεις με drone στην Κριμαία.

Από τον περασμένο Ιούλιο, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπαθούν περιοδικά να επιτεθούν στη Σεβαστούπολη, την κύρια βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και άλλες υποδομές στην Κριμαία. Στόχος των επιθέσεων θα ήταν τα αρχηγεία του στόλου, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις και τα στρατιωτικά αεροδρόμια. Οι επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας και στα κεντρικά γραφεία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες με την αυξημένη χρήση drones από την Ουκρανία που χρησιμοποιεί για να στοχεύσει ρωσικά εδάφη και ουκρανικά εδάφη υπό ρωσική κατοχή.

Με μια ουκρανική αντεπίθεση να αναμένεται σύντομα, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ενίσχυσε την άμυνά του, δεδομένης της εγγύτητας των ουκρανικών θέσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας και της χρήσης τροποποιημένων drones μεγάλης εμβέλειας της Σοβιετικής εποχής όπως το Tu-141 Stinzh από τις ουκρανικές δυνάμεις .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...