ρωσικός στόλος
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι «οχυρώνουν» την Κριμαία έναντι ουκρανικών drones-Στον ορίζοντα νέες πετρελαϊκές κυρώσεις έναντι της Μόσχας στην Ε.Ε.;

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική Zvezda, σχηματίστηκε στην Κριμαία μία μονάδα προειδοποίησης, η οποία περιλαμβάνει αεροπορικά στοιχεία από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Η μονάδα δημιουργήθηκε εν όψει των αυξητικών προσπαθειών από το Κίεβο να πραγματοποιήσει σαμποτάζ στην επικράτεια της κριμαϊκής χερσονήσου, ειδικά με την χρήση drones. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση του διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιναύαρχου Βίκτορ Σοκόλοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην τωρινή κατάσταση, ο εχθρός, αφού δεν μπορεί να ενεργήσει στην θάλασσα, συγκέντρωσε τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να πραγματοποιήσει επιθέσεις τρομοκρατίας και σαμποτάζ σε στοιχεία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και κρίσιμων υποδομών στην επικράτεια της Κριμαίας... Για την έγκυρη προειδοποίηση των δυνάμεων, σχηματίστηκε μία νέα μονάδα, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του στόλου. Για να ενδυναμωθεί η αεράμυνα των βασικών σημείων, έχουν επενδυθεί επιπλέον κεφάλαια για να ενισχυθεί η προστασία από αέρος» δήλωσε ο διοικητής.

Ο αντιναύαρχος σημείωσε πως στην χερσόνησο, η αύξηση των μέτρων προστασίας της βασικής βάσης του στόλου, όπου βρίσκονται τα πλοία του στόλου, πραγματοποιήθηκε για να αντιμετωπιστεί η απειλή των επιθέσεων μη επανδρωμένων οχημάτων.

Ο Σοκόλοφ πρόσθεσε πως πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, οπλισμένα με πυραύλους Kalibr, έχουν χτυπήσει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 180 χιλιομέτρων κατά την διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Νέες Κυρώσεις για την Ρωσία;

Η ρωσική TASS τώρα αναφέρει τώρα πως ευρωπαϊκές χώρες συζητούν σκληρότερες ενεργειακές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας. Την αρχική είδηση φαίνεται να μετέδωσε το αμερικανικό Politico, επικαλούμενο δικές του πηγές.

«Σήμερα δεν υπάρχει σημαντική αντίρρηση στην αύξηση της επιβολής του υπάρχοντος ενεργειακού εμπάργκο, ακόμη και από χώρες που πίστευαν πως επωφελούνταν από αδήλωτες ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου» φαίνεται να ανέφερε η πηγή της αμερικανικής δημοσίευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πακέτο κυρώσεων που έχει τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, απαγορεύει πλοία που μεταφέρουν ανεπίσημα ρωσικό πετρέλαιο να εισέλθουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Τα μέτρα αυτά υιοθετήθηκαν ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου κυρώσεων, το οποίο στόχο είχε να αντιμετωπίσει τις ενέργειες τρίτων χωρών που συνέχιζαν να αγοράζουν από την Μόσχα και κατ' επέκταση να επεκτείνουν το ρωσικό εμπόριο.

Οι δυτικές κυρώσεις πετρελαίου έναντι της Μόσχας τέθηκαν σε λειτουργία στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να δέχεται ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρονταν μέσω θαλάσσης, ενώ η Διεθνής Ομάδα των 7 (G7), η Αυστραλία και η Ε.Ε. εισήγαγαν ένα όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρονταν μέσω θαλάσσης, το οποίο ανέρχονταν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...