κατεστραμμένο κτήριο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δηλώσεις-«Φωτιά» από τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα: Οι Έλληνες δεν ζήτησαν την βοήθειά μας για την ελληνική μειονότητα στο Ντονμπάς-Εμείς όμως θα τους προστατέψουμε!

Ουκρανικές Αντεπιθέσεις στο Ντονμπάς

Σύμφωνα με νέες αναφορές, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εντατικά αντεπιτίθενται στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Ρώσοι ανταποκριτές πολέμου αναφέρουν κλιμάκωση των επιθέσεων του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση αυτή. Σύμφωνα με δεδομένα που παρείχε ο Ρώσος ανταποκριτής πολέμου Alexander Simonov και ο συνάδελφός του Yuri Kotenok, ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται στην κατεύθυνση του οικισμού Klescheevka, αλλά και του Yagodnoye.

«Όχι πολύ καλά νέα συνεχίζουν να έρχονται από την κατεύθυνση του Μπαχμούτ. Στις 17:50 ώρα Μόσχας, έχουν χαθεί θέσεις στις πτέρυγες του ρωσικού σχηματισμού» έγραψε το μήνυμα.

Ο ανταποκριτής πολέμου Alexander Simonov παραθέτει παρόμοιες πληροφορίες, αφού δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν ενέργειες αντεπίθεσης.

«Μονάδες της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν έκταση 3,5 χιλιομέτρων στα νοτιοδυτικά του Ivanovsky. Μονάδες της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων και της 374ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων άφησαν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα, ο εχθρός προσπάθησε να περάσει από την ανατολική μεριά της Bogdanovka» δήλωσε ο ανταποκριτής της Ρωσίας.

Νέες Δηλώσεις από τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα

Αντρέι Μασλόφ

Σύμφωνα με άλλη δημοσίευση της ρωσικής TASS τώρα, η ρωσική υπηρεσία αναφέρει πως το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν αιτήθηκε συμβουλές από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ή από το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών σχετικά με την προξενική βοήθεια προς την ελληνική μειονότητα που ζει στο Ντονμπάς. Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στην ieidiseis.gr.

Οι δημοσιογράφοι της ελληνικής σελίδας, οι οποίοι λέγεται πως πρόσφατα επισκέφτηκαν το Ντονμπάς, μίλησαν στον πρέσβη για τα παράπονα των Ελλήνων κατοίκων σχετικά με την έλλειψη βοήθειας από την Ελλάδα για όσους έχουν ελληνικό διαβατήριο. 

«Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν αιτήθηκε συμβουλές ούτε από την πρεσβεία μας αλλά ούτε και από το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών για αυτό το ζήτημα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα θέματα της ελληνικής μειονότητας στο Ντονμπάς» απάντησε ο Μάσλοφ.

«Την ίδια στιγμή, θέλω να πω πως η Ρωσία κάνει ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσει μία κανονική ζωή όσο πιο γρήγορα γίνεται» συνέχισε ο επικεφαλής διπλωμάτης στην χώρα μας. «Κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, οι απαραίτητες υποδομές αναδημιουργούνται: σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δρόμοι κλπ. Σήμερα, περισσότερα από 10 χιλιόμετρα γραμμών τραμ τέθηκαν σε υπηρεσία. Οι περιοχές της Ρωσίας παρέχουν άμεση υποστήριξη στις δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ. Στα δυτικά μέσα η αλήθεια διαβρώνεται και τα δεδομένα παρουσιάζονται αναληθή» τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, υπενθύμισε πως η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε κάποια ρωσικά σχολεία, όπως σε αυτά της Κριμαίας και πρόσθεσε πως η ελληνική κοινότητα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβάται την Ρωσία. «Έχουμε αναλάβει να προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...