ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν προπύργιο των Ουκρανών-Σφοδρές μάχες στην Αβντέεφκα-Συγκρούσεις σε βιομηχανικές ζώνες

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Αβντέεφκα, όπου ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να περιβάλλει την ουκρανική φρουρά από πολλές κατευθύνσεις.

Στις 11 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια του Οπίτνε και κατέλαβαν ορισμένα ουκρανικά οχυρά στα νότια προάστια της Αβντέεφκα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού και κοντά στην ένατη συνοικία της πόλης.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις από τις στρατιωτικές τους θέσεις στις Καμένκα, Κρουτάγια Μπάλκα, Καστανόβοε που βρίσκονται στα ανατολικά προάστια της Αβντέεφκα. Οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο τοπικό λατομείο.

Οι μάχες θέσης συνεχίζονται στα βορειοδυτικά της Αβντέεφκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε ουκρανικά οχυρά κοντά στο Νοβοκαλίνοβο και το Κεραμίκ.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μοιράστηκαν νέο βίντεο από την πόλη Αβντέεφκα, που δείχνει άλλη μια ουκρανική προσπάθεια αντεπίθεσης. Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών σε ένα όχημα μάχης πεζικού και ένα τανκ επιχείρησαν να ανακαταλάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που έχασαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια της ρωσικής προέλασης στα περίχωρα της πόλης. Οι Ουκρανοί στρατιώτες συναντήθηκαν με πυρά του 111ου συντάγματος του ρωσικού στρατού. Το βίντεο δείχνει ότι μια ρουκέτα RPG χτύπησε το τανκ, τα πυρά του πυροβολικού έπληξαν το BMP. Ως αποτέλεσμα, η επιθετική επιχείρηση των Ουκρανών απέτυχε και οι Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή από το πεδίο της μάχης.

Η πόλη Αβντέεφκα, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του αστικού οικισμού του Ντόνιετσκ, είναι ένα στρατηγικά σημαντικό προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, από όπου Ουκρανοί στρατιώτες βομβαρδίζουν συνεχώς τους δρόμους του Ντόνιετσκ. Η περιοχή αυτή τη στιγμή φλέγεται από μάχες θέσης.

Δεν αναμένονται δραστικές αλλαγές στην Αβντέεφκα στο εγγύς μέλλον, καθώς ο ουκρανικός στρατός είναι απίθανο να ξεκινήσει σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις σε αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα περιμένει την επερχόμενη ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονμπάς πριν συνεχίσει για να διαρρήξει την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ